NOVOSTI

Poziv za subgranting

Crveni krst Crne Gore raspisuje konkurs za organizacije civilnog društva (OCD) za mini projekte na teritoriji Crne Gore.

Saznajte više →

OBUKA ZA PRUŽANJE USLUGE POMOĆ U KUĆI – poziv za nezaposlene

Crveni krst Crne Gore poziva nezaposlene osobe, starosti od 30 do 55 godina, da se prijave za pohađanje obuke za pružanje usluge pomoć u kući (usluge gerontodomaćice za pružanje podrške starijim osobama).

Saznajte više →

Atlantis XVIII

U periodu od 18. do 24. jula u Portugalu je održan međunarodni kamp za mlade „Atlantis“. Ove godine je „Atlantis“ okupio zaposlene i volontere iz 20 nacionalnih društava sa područija Mediterana, a Crveni krst Crne Gore su predstavljali volonteri Katarina Vukčević i Aleksandar Burzanović.

Saznajte više →

Svjetski dan borbe protiv utapanja

Danas se obilježava Svjetski dan borbe protiv utapanja. Ujedinjene nacije su proglasile ovaj datum za Svjetski dan prevencije utapanja i donijele Rezoluciju kako bi skrenule pažnju na važnost prevencije utapanja i istakle potrebu za dodatnim aktivnostima i resursima.

Saznajte više →

Uspješna akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Crne Gore

Crveni krst Crne Gore je danas organizovao veoma uspješnu akciju dobrovoljnog davanja krvi na koju se odazvalo oko 60 davalaca, među kojima i zaposleni u Crnogorskoj komercijalnoj banci, Prvoj banci Crne Gore, Nall International-u, kompaniji „13. jul Plantaže“, JU Dom za stare „Podgorica“, Best Box Elite Fitness i Fearless Montenegro.

Saznajte više →

Žozep Borelj danas posjetio Crveni krst Budve

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije Žozep Borelj (Josep Borell) posjetio je danas Crveni krst Budve gdje se sreo sa grupom izbjeglica iz Ukrajine želeći da čuje njihova iskustva.

Saznajte više →

Izabrano rukovodstvo Crvenog krsta Crne Gore za period 2022-2026

Danas je održana programsko – izborna sjednica Skupštine Crvenog krsta Crne Gore, na kojoj su konstituisani organi upravljanja organizacije – Upravni odbor, Odbor za finansijska pitanja, kao i Etički odbor za period od 2022. do 2026. godine.

Saznajte više →

Posjeta predstavnika Međunarodne federacije Crvenog krsta /Crvenog polumjeseca

Predstavnik Međunarodne federacije Crvenog krsta /Crvenog polumjeseca (MFCK) iz Ženeve, Jonathan Ulrich, saradnik u Odjeljenju za katastrofe i klimatske krize, boravi u dvodnevnoj posjeti Crvenom krstu Crne Gore.

Saznajte više →

Događaj povodom Svjetskog dana izbjeglica

Crveni krst Crne Gore je sinoć u Podgoričkom parku u partnerstvu sa UNHCR-om upriličio događaj povodom Svjetskog dana izbjeglica u Crnoj Gori.

Saznajte više →

Počela sjednica Savjeta delegata

Nakon uspješno završene sjednice Generalne skupštine Međunarodne federacije društava Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca, danas je u Ženevi počeo Savjet delegata Međunarodnog pokreta Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca koji će trajati do 23. juna 2022. godine.

Saznajte više →

Svjetski dan izbjeglica

Svjetski dan izbjeglica je međunarodni dan koji su Ujedinjene nacije odredile u čast izbjeglicama širom svijeta. Slavi snagu i hrabrost ljudi koji su bili primorani da napuste svoju domovinu da bi izbjegli sukob ili progon.

Saznajte više →

Sastanak sa generalnim sekretarom Međunarodne federacije Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak, juče se sastala sa Generalnim sekretarom Međunarodne federacije društava Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca (MFCK), Jagan Chapagainom.

Saznajte više →