NOVOSTI

Reagovanje Crvenog krsta Crne Gore

Na društvenim mrežama objavljena je informacija da je Crveni krst nakon usvajanja programa Evropa sad, angažovao geronto-domaćice u Bijelom Polju po ugovoru o djelu uz nadoknadu od 250 eura, kako bi zaobišao obaveze nastale usljed novih zakonskih rješenja.

Saznajte više →

Crveni krst CG i Glavni grad potpisali Protokol o saradnji u oblasti socijalne zaštite

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak i sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Ivan Terzić, potpisali su danas Protokol o saradnji u oblasti socijalne zaštite.

Saznajte više →

Obuka za neformalne njegovatelje i volontere za rad sa starijim licima

Crveni krst Crne Gore je u periodu od 20. do 22. decembra 2021. godine u Bijelom Polju, održao trodnevnu obuku za 20 volontera i neformalnih njegovatelja o komunikaciji i podršci osobama sa demencijom.

Saznajte više →

LDS Charities učestvovao u nabavci vozila za potrebe Crvenog krsta kao odgovor na potrebe migranata u Crnoj Gori

Predstavnici humanitarne organizacije LDS Charities i višegodišnji partneri Crvenog krsta Crne Gore, uručili su danas generalnoj sekretarki Crvenog krsta Crne Gore, Jeleni Dubak, ključeve vozila koje je nabavljeno za pružanje pomoći migranatima u Crnoj Gori.

Saznajte više →

Uručena zahvalnica Hrvatskog Crvenog križa

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak sastala se danas sa ambasadorem Republike Hrvatske Veselkom Grubišićem, kako bi primila zahvalnicu koju je našoj organizaciji posredstvom ambasadora uputio Hrvatski Crveni križ.

Saznajte više →

Međunarodni dan migranata- 18. decembar

Crveni krst Crne Gore, kao i ostala nacionalna društva Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca širom svijeta, skreće pažnju javnostima na 18. decembar- Međunarodni dan migranata.
Svako lice, bez obzira na nacionalnost ili status migranata, ima pravo na osnovna prava; prava koja države moraju da poštuju u svakom trenutku.

Saznajte više →

Intervju sa predsjednicom Crvenog krsta Crne Gore Gordanom Mijović

Svuda za svakoga, već 146 godina a strogo poštujući principe humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost- to je prvo društvo Crvenog krsta na Balkanu- Crveni krst Crne Gore.

Saznajte više →

Volonteri Crvenog krsta dobrovoljno dali krv

Volonteri Crvenog krsta Crne Gore danas su u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore dobrovoljno darivali krv i dali najhumaniji dio sebe kako bi time spasili nečije živote.

Saznajte više →

Održan sastanak lidera mreže Susjedi pomažu prvi

Danas je održan virtuelni sastanak lidera u okviru mreže Susjedi pomažu prvi, čijim sekretarijatom predsjedava Hrvatski Crveni križ.

Saznajte više →

Održana panel-diskusija Međunarodno humanitarno pravo i izazovi modernog doba

Crveni krst Crne Gore je danas, uz podršku Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, organizovao panel- diskusiju na temu Međunarodnog humanitarnog prava i izazova sa kojima se suočavaju lica direktno i/ili indirektno pogođena oružanim sukobima pod nazivom „Međunarodno humanitarno pravo i izazovi modernog doba“.

Saznajte više →

CKB banka uručila donaciju Crvenom krstu Crne Gore

Na Dan Crvenog krsta Crne Gore koji se obilježava 29. novembra, a u cilju pomoći socijalno ugroženom stanovništvu u Crnoj Gori, zaposleni CKB-a donirali su Crvenom krstu Crne Gore pakete hrane i higijene.

Saznajte više →

Dani Crvenog krsta Crne Gore 29. novembar-6. decembar

Crveni krst Crne Gore 29. novembra obilježava 146 godina postojanja nacionalnog društva, tada prvog na Balkanu i 22. u svijetu. Kao i prethodnih godina, tradicionalno u sedmici od 29. novembra do 6. decembra obilježavamo i Dane Crvenog krsta Crne Gore u okviru kojih opštinske organizacije Crvenog krsta organizuju različite aktivnosti u cilju promocije djelatnosti i programa koje sprovode sa korisnicima na terenu.

Saznajte više →