NOVOSTI

Predstavljeni rezultati istraživanja „Zastupljenost diskriminacije starije populacije i percepcija starenja u Crnoj Gori“

Crveni krst Crne Gore je danas predstavio rezultate istraživanja „Zastupljenost diskriminacije starije populacije i percepcija starenja u Crnoj Gori“ koje je u prethodnim mjesecima sprovedeno na teritoriji Crne Gore, a čiju je realizaciju podržala Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Saznajte više →

Oglas za posao

Više detalja o poziciji možete pronaći u dokumentima u prilogu. Prijave slati na mejl ckcg@t-com.me ili je dostaviti lično na arhivu Crvenog krsta Crne Gore (Jovana Tomaševića 6, Podgorica).

Saznajte više →

POZIV (ZA NEZAPOSLENE) ZA POHAĐANJE OBUKE ZA PRUŽANJE USLUGE POMOĆ U KUĆI

Crveni krst Crne Gore poziva nezaposlene osobe, starosti od 30 do 55 godina, da se prijave za pohađanje obuke za pružanje usluge pomoć u kući (usluge gerontodomaćice za pružanje podrške starijim osobama).

Saznajte više →

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

Crveni krst Crne Gore kontinuirano sprovodi aktivnosti podrške socijalno ugroženom stanovništvu ispunjavanjući svoju osnovnu misiju – pomoći onima kojima je pomoć potrebna, a ovaj datum je povod da ukažemo na značaj i neophodnost pronalaženja sistemskog rješenja za pomoć osobama koje žive na rubu egzistencije.

Saznajte više →

Crveni krst Crne Gore obilježio Svjetski dan reanimacije

Crveni krst Crne Gore danas je na Trgu Nezavisnosti u Podgorici smotrom prve pomoći obilježio Svjetski dan reanimacije čiji je ovogodišnji moto “Svako zaslužuje šansu”.

Saznajte više →

Danas obilježavamo Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

Ovogodišni Dan smanjenja rizika od katastrofa se fokusira na jedan od 7 ciljeva Sendai okvira (g) “Značajno povećati dostupnost i pristup sistemima ranog upozoravanja na multi hazarde kao i informacijama i procjenama rizika od katastrofa do 2030. godine”.

Saznajte više →

IZVJEŠTAJ O POZIVU ZA MINI PROJEKTE

Poziv za mini projekte u okviru projekta „Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba s invaliditetom tokom COVID-19 i budućih katastrofa“ koji finansira Evropska unija, objavljen je 8.avgusta 2022. godine i završen 15. septembra 2022. godine.
Pozivom je predviđeno da se podijele sredstva u iznosu od 57,000.00€.

Saznajte više →

Učinimo mentalno zdravlje i dobrobit za sve globalnim prioritetom

Svjetski dan mentalnog zdravlja se obilježava 10. oktobra u cilju podizanja svijesti na globalnom nivou o značaju mentalnog zdravlja, kao i radi mobilisanja podrške zaštiti mentalnog zdravlja. Ovaj dan predstavlja neprocjenjivu priliku za ukazivanje na zabrinutost zbog propusta u okviru postojećih servisa i potrebu za investiranjem u ovu oblast.

Saznajte više →

Međunarodno humanitarno pravo i izazovi današnjice

Juče je uspješno završena nacionalna obuka „Međunarodno humanitarno pravo i difuzija osnovnih principa i istorijata Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca – izazovi današnjice“ koju smo realizovali uz podršku Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK).

Saznajte više →

Topla riječ i zagrljaj

Zlokobni zvuci sirena često prekidani praskom eksplozije, strah koji kida sve ostale emocije, čvrst i možda poslednji zagrljaj kćerke i jedna jedina misao – preživjeti.
Ni nekada topli dom, ni uspomene na najradosnije trenutke…

Saznajte više →

Sastanak sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori

Novoimenovani ambasador Ukrajine u Crnoj Gori, Nj.E Oleh Herasymenko, danas je posjetio Crveni krst Crne Gore gdje ga je primila generalna sekretraka Jelena Dubak.

Saznajte više →

Specijalista za prikupljanje sredstava

Oglas za posao.

Saznajte više →