PRUŽANJE I PRIMANJE POMOĆI

Kako postati donator?

Ukoliko želite da donirate neku vrstu pomoći i time pomognete nekome u nevolji, vrata Crvenog krsta su otvorena za Vas! Ako imate obuću, odjeću, knjige ili opremu koje više ne koristite, donirajte ih nama, a mi ćemo znati kome su oni najpotrebniji!

Obratite se organizaciji Crvenog krsta u Vašem gradu/opštini, čiji se kontakti nalaze na našem sajtu.

Novčane priloge Crvenom krstu Crne Gore možete uplaćivati na žiro račun, br. 520-426105-26 kod Hipotekarne banke AD Podgorica (svrha uplate: donacija), a novčanu pomoć možete uplaćivati i na žiro račun neke od organizacija Crvenog krsta.
Vaše malo, nekome puno!

Kako postati volonter?

Ukoliko želite da postanete volonter Crvenog krsta, prijavite se i napišite nešto o sebi (godinu rođenja, mjesto stanovanja, čime se bavite, koja su vaša interesovanja, u kojoj biste od djelatnosti Crvenog krsta Crne Gore voljeli da volontirate…), a mi ćemo se potruditi da nađemo ono što Vam najviše odgovara i čime biste mogli najviše da pomognete.

Možete se javiti i opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u Vašem gradu/opštini, a kontakti  se nalaze na našem sajtu.

Obuke

Često se dešavaju hitne medicinske situacije poput srčanog udara ili gušenja. U tim situacijama od presudnog značaja može biti pomoć pruženja u najkraćem vremenskom periodu. Mi obučavamo pojedince i grupe za pružaje prve pomoći i kontrolu situacije do dolaska medicinske ekipe.

Osim toga, Crveni krst Crne Gore pruža obuke za spasilaštvo na vodi. Ukoliko ste zainteresovani za neku od obuka, prijavite se putem kontakt forme.

Ukoliko tražite pomoć, pišite nam.

Za brži kontakt, pogledajte listu kontakata po sektorima i opštinama.