Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

PRUŽANJE I PRIMANJE POMOĆI

Kako postati donator?

Ukoliko želite da donirate neku vrstu pomoći i time pomognete nekome u nevolji, vrata Crvenog krsta su otvorena za Vas! Ako imate obuću, odjeću, knjige ili opremu koje više ne koristite, donirajte ih nama, a mi ćemo znati kome su oni najpotrebniji!

Obratite se organizaciji Crvenog krsta u Vašem gradu/opštini, čiji se kontakti nalaze na našem sajtu.

Novčane priloge Crvenom krstu Crne Gore možete uplaćivati na žiro račun, br. 520-426105-26 kod Hipotekarne banke AD Podgorica (svrha uplate: donacija), a novčanu pomoć možete uplaćivati i na žiro račun neke od organizacija Crvenog krsta.
Vaše malo, nekome puno!

Kako postati volonter?

Ukoliko želite da postanete volonter Crvenog krsta, prijavite se i napišite nešto o sebi (godinu rođenja, mjesto stanovanja, čime se bavite, koja su vaša interesovanja, u kojoj biste od djelatnosti Crvenog krsta Crne Gore voljeli da volontirate…), a mi ćemo se potruditi da nađemo ono što Vam najviše odgovara i čime biste mogli najviše da pomognete.

Možete se javiti i opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u Vašem gradu/opštini, a kontakti  se nalaze na našem sajtu.

Obuka za prvu pomoć

Često se dešavaju hitne medicinske situacije poput srčanog udara ili gušenja. U tim situacijama od presudnog značaja može biti pomoć pruženja u najkraćem vremenskom periodu. Mi obučavamo pojedince i grupe za pružaje prve pomoći i kontrolu situacije do dolaska medicinske ekipe.

Prijavite se za obuku za prvu pomoć.

Obuka za spasilaštvo na vodi

Spasilaštvo na vodi je aktivnost Crvenog krsta Crne Gore koja djeluje u okviru Pro­grama priprema i djelovanje u nesrećama. Crveni krst Crne Gore profesionalno sprovodi aktivnosti u vezi sa poboljšan­jem bezbjednosti i očuvanja ljudskih života na vodenoj sredini. Crveni krst Crne Gore je part­ner državnim organima u sprovođenju djelatnosti od opšteg značaja i interesa. Crveni krst ima zadatak da obezbijedi do­voljan broj stručno obučenih spasilaca, da obezbijedi plaže i bazene, sa dovoljnim brojem stručno obučenih spasilaca.

Ukoliko želite da postanete spasilac na vodi, svoju prijavu možete poslati putem prijavnog formulara.

Ukoliko tražite pomoć, pišite nam.

Pogledajte listu kontakata organizacija Crvenog krsta u različitim gradovima i obratite im se za pomoć direktno.