Претрага
Close this search box.
Polaznice Porodičnog centra na izletu na Vučju

Crveni krst Crne Gore je, u okviru projekata koji finansiraju Italijanski Crveni krst i Evropska komisija, za žene RE (Romi, Egipćani) populacije, 29. januara, organizovao jednodnevni izlet na poznatom skijalištu Vučje, u blizini Nikšića.


Izlet, koji je postao redovni dio aktivnosti Porodičnog centra, organizovan je za žene Romkinje, redovne polaznice ovih radionica. Ukupno 30 žena posjetilo je Ski centar Vučje, kako bi se izmjestile iz kampova i po prvi put, boravile na snijegu i uživale u čarima zime. Izlet je veoma dobro prihvaćen od strane posjetiteljki Porodičnog centra, koje su imale priliku i da se besplatno sankaju, zahvaljujući besplatnoj organizaciji koje im je omogućilo osoblje ski centra. Pored boravka na otvorenom prostoru, snijegu i suncu, ženama je omogućen i prijatan boravak i usluga u planinskom restoranu, gdje su, uz čaj i kafu, prepričavale događaje sa skijanja.

Kroz projekat Evropske komisije, ženama će i u narednom periodu, biti omogućeno više ovakvih izleta, u okviru kojih će posjetiti kulturno-istorijska mjesta i upoznati geografiju i istoriju zemlje u kojoj žive.