Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Generalna sekretarka CKCG Jelena Dubak u posjeti predsjedniku Opštine Rožaje

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak, sa saradnicima i sekretarom Crvenog krsta Rožaja Džemilom Ademagićem, bila je u posjeti predsjedniku Opštine Rožaje Rahmanu Husoviću.

Ona je na početku sastanka predstavila program budućih aktivnosti i pohvalila saradnju koja je do sada ostvarena između Opštine Rožaje i Crvenog krsta Rožaja.

Prostora za unaprjeđenje zajedničkog djelovanja na polju humanitarnog rada još uvijek ima, stoga se nadamo da će lokalna uprava u narednom periodu pružiti još jaču podršku našem djelovanju u Rožajama, istakla je Dubak.

Predsjednik Husović dodao je da je Opštinska organizacija Crvenog krsta u Rožajama pokazala visok stepen efikasnosti u radu, posebno tokom pandemije, te da je rukovodstvo te organizacije, zajedno sa volonterima, konstantno na usluzi građanima, posebno onim kategorijama stanovništva kojima je pomoć zajednice najptrebnija.

On dodao i da je lokalna uprava u značajnoj mjeri ojačala kapacitete Crvenog krsta na lokalnom nivou te da će taj proces biti nastavljen i u narednom periodu ukazujući pritom na važnost sinhronizovanog angažmana na terenu.

U toku razgovora zaključeno je građani Rožaja, posebno mladi, posjeduju visok nivo svijesti o značaju i potrebi humanitarnog rada te da su njihova zalaganja prepoznata prilikom realizacije različitih projekata iz te oblasti.