Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore uputio pomoć Bosni i Hercegovini

U cilju saniranja posljedica poplava koje su zadesile teritoriju Bosne i Hercegovine 5. novembra, Crveni krst Crne Gore uputio je pomoć na zahtjev Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, u ukupnoj procijenjenoj vrijednosti od 9,300.00 eura.

Pomoć koju je Crveni krst Crne Gore uputio ugroženom stanovništvu Bosne i Hercegovine, sastoji se od gotovih jela- pasulj, čizama, ćebadi, prekrivača i kišnih kabanica.

Podsjetimo, velike poplave koje su zadesile naše susjede, pogodile su 23 opštine Federacije BiH i Republike Srpske, od kojih je 6 opština posebno pogođeno, a grad Konjic potpuno odječen od ostatka zemlje. Infrastruktura ovih opština je prilično oštećena, a 500 odoba je evakuisano iz 4 opštine. Mnoga domaćinstva su uništena ili su trenutno van upotrebe.

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, procjenjuje da je ukupno oko 10,000 osoba ugroženo a nažalost, ova brojka se mijenja iz dana u dan. 

Crveni krst Crne Gore stoji na raspolaganju za dalja učešća u aktivnostima koje podrazumijevaju ublažavanje posljedica poplava i patnje ugroženog stanovništva Bosne i Hercegovine.