Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Ambasada Katara uputila pomoć socijalno-ugroženom stanovništvu

Crveni krst Crne Gore ovih dana je organizovao podjelu 200 humanitarnih paketa za socijalno ugrožene porodice i pojedince, koji se sastoje od osnovnih higijenskih artikala.

Pomoć, koju je Crvenom krstu uputila ambasada Države Katar, sa sjedištem u Beogradu, predstavlja oblik podrške u sprovođenju humanitarnih aktivnosti usmjerenih na saniranje socio-ekonomskih posljedica pandemije izazvane pojavom Covid-19 virusa.

U cilju pružanja neophodne pomoći, Crveni krst Crne Gore je pomenutu pomoć podijelio ugroženom stanovništvu posredstvom svojih opštinskih organizacija u Baru i Budvi, kao i gradske u Golubovcima.

 

“Veliku zahvalnost dugujemo ambasadi Države Katar koja nas nije zaboravila ni u najtežim trenucima. Posljedice izazvane Covid-19 virusom su i dalje prisustne, a prema prognozama, nastaviće se, što ukazuje i na činjenicu da će u narednom periodu postojati potreba za pružanjem pomoći socijalno ugroženim porodicama. Uz podršku partnera i prijatelja-donatora kao što je ambasada Katara, nastavićemo da pružamo pomoć onima kojima je zaista neophodna, a takvih je iz dana u dan, nažalost, sve više.”