Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Značajna podrška Švajcarske Crnoj Gori

Humanitarni paketi za četiri hiljade socijalno najugroženijih porodica

Vlada Švajcarske je opredijelila značajnu podršku Crnoj Gori za saniranje posljedica pandemije od korona virusa, u ukupnoj vrijednosti od skoro 190 000 eura.


U saradnju sa Operativnim štabom za upravljanje donacijama Nacionalnog koordinacionog tijela i Vladom Crne Gore, ona će preko Crvenog krsta Crne Gore biti usmjerena za pružanje podrške socijalno najugroženijim stanovnicima, pogođenim posljedicama korona virusa. 

Glavni cilj projekta „Pružanje humanitarne podrške stanovništvu socijalno ugroženom pandemijom Covid 19 u Crnoj Gori“, kroz koji će biti realizovana podrška Vlade Švajcarske, jeste smanjenje ugroženosti i unaprjeđenje kvaliteta života ove kategorije građana, što će biti obezbijeđeno kroz podjelu humanitarnih paketa. Projektom je obuhvaćeno ukupno 4000 najugroženijih porodica iz svih crnogorskih opština, koje će, posredstvom opštinskih organizacija Crvenog krsta, dobiti pomoć u vidu osnovnih prehrambenih i higijenskih artikala.

Crveni krst Crne Gore je od početka pandemije dobio veliki broj zahtjeva građana za humanitarnom pomoći, tako da nam je ova podrška dragocjena, kako bismo što bolje i kvalitetnije odgovorili na njih. Mi smo već počeli proceduru nabavke paketa, pa očekujemo da ćemo sa podjelom i ove pomoći početi u narednim danima. Ovim putem zahvaljujemo Vladi Švajcarske koja je, i u redovnim i u vanrednim okolnostima, uvijek bila dobar partner i Crvenom krstu Crne Gore, ali i državi Crnoj Gori, u odgovoru na humanitarne i druge društvene izazove„, saopštila je generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak.