Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Završena akcija prikupljanja pomoći za migrante u Jugoistočnoj Evropi

Akcija prikupljanja pomoći za migrante u Jugoistočnoj Evropi, koju je Crveni krst Crne Gore pokrenuo sredinom septembra prošle godine, je završena. Na žiro račune Crvenog krsta otvorene za ovu namjenu je uplaćeno ukupno 1629,15 eura, dok su građani poslali 677 poruka ka humanitarnom broju. Pored navedenog, Crveni krst Crne Gore je za pomoć migrantima opredijelio 2000 eura. Ova sredstva će biti uplaćena Mađunarodnoj federaciji društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, koja koordinira raspodjelom prikupljene međunarodne pomoći.


Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su se uključili u ovu akciju, koja je bila, prije svega, odraz humanosti i solidarnosti prema onima koji se nalaze u stanju potrebe.

Podsjećamo da je Crveni krst Crne Gore za potrebe ove humanitarne akcije, u saradnji sa sva tri mobilna operatera, aktivirao donatorski broj, na koji su građani slali poruke i na taj način ostvarivali donaciju od 1 euro (sa uključenim PDV-om). Bili su otvoreni i  žiro računi za pomoć migrantima, kod Hipotekarne banke i kod Crnogorske komercijalne banke.

Nacionalna društva Crvenog krsta iz više država pogođenih migrantskom krizom su, posredstvom Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, raspisali apel za pomoć. Tako će sva pomoć prikupljena posredstvom Crvenog krsta Crne Gore biti proslijeđena Međunarodnoj federaciji, koja će ista dalje uputiti ugroženim zemljama, u skladu sa visinom njihovog apela za pomoć i situacijom na terenu.