Претрага
Close this search box.
Završen prvi ciklus računarskih radionica u Kampu Konik

Mladi Romi, Egipćani i izbjeglice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i sa Kosova ove sedmice završiće obuku za rad na računarima.

Na radionicama koje su se održavale tokom prethodna tri mjeseca, dva puta sedmično, 30 adolescenata imalo je priliku da stekne osnovna znanja u oblasti digitalne pismenosti, pravilne upotrebe društvenih mreža i bezbjednog korišćenja Interneta. Nastavak radionica predviđen je za septembar, kada će druga grupa od 30 adolescenata imati priliku da se edukuje, kroz isti način rada.

Foto sa racunarske radionice

„S obzirom na to da djeca koja pohađaju radionice žive u  teškim uslovima i nemaju sopstveni računar, pohađanje radionica im je pomoglo da steknu osnovna znanja rada na računaru, kao i da vježbaju i unapređuju stečene vještine. Kako su im radionice bile od velike koristi, neki od njih su iskazali želju da nastave sa edukativnim aktivnostima. Tako ćemo najbolje polaznike angažovati u narednom ciklusu, da pomažu svojim vršnjacima u savladavanju osnova rada na računaru“ – saopštila je Hristina Laban, koordinatorka projekta.

Edukaciju mladih realizuje Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Telenor fondacijom, kroz projekat „Edukacijom do inkluzije mladih sa područja Konik“. Glavni cilj projekta je poboljšanje socijalizacije mladih Roma, Egipćana i izbjeglica iz Hrvatske, Kosova i Bosne i Hercegovine i njihovo uključivanje u društvo.