Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Završava se akcija prikupljanja pomoći za stanovništvo Turske i Sirije pogođeno katastrofalnim zemljotresom

Crveni krst Crne Gore sjutra završava akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo Turske i Sirije pogođeno katastrofalnim zemljotresom u februaru ove godine.

Podsjećamo da je nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju Crveni krst Crne Gore 7. februara otvorio žiro račun kod Hipotekarne banke 520-5188-31 za prikupljanje pomoći stanovništvu ovih zemalja, a aktiviran je i SMS broj 15 888 kod telefonskih operatera Telekom, One i M-tel.

Od početka akcije ovim putem je do danas prikupljeno 361.085, 31 eura, a do sada su sredstva prenesena pogođenim zemljama u dvije tranše, u februaru i aprilu.

Koristimo priliku da zahvalimo svim građanima, ali i privrednim i drugim subjektima, koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji. Još jednom smo kao društvo pokazali humanost kada je to najpotrebnije. Crveni krst Crne Gore je za ovu namjenu opredijelio 6.000 eura, po 3.000 eura za Crveni polumjesec Turske i Crveni polumjesec Sirije.

Sva preostala prikupljena sredstva će biti uplaćena na žiro račun Turskog Crvenog polumjeseca i u apel Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFCK/CP) za Sirijski Crveni polumjesec nakon što bude realizovana naplata poslatih SMS poruka.