Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Završava se akcija prikupljanja pomoći za građane Hrvatske

Do sada prikupljeno oko 56 hiljada eura

 Crveni krst Crne Gore danas završava akciju prikupljanja pomoći za stanovnike Hrvatske pogođene zemljotresom. Do sada je prikupljeno 56 012,81 eura.

 Pomoć se prikupljala uplatama na žiro račun 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, kao i slanjem SMS-a na broj 15888 i svi zainteresovani još danas mogu dati svoj doprinos.

Pomoc Hrvatskoj foto

Koristimo priliku da zahvalimo svim građanima, ali i privrednim i drugim subjektima, koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji. Još jednom smo kao društvo pokazali da smo najhumaniji kad je to najpotrebnije. I Crveni krst Crne Gore je za ovu namjenu opredijelio 3000 eura. Sva prikupljena sredstva će, nakon što bude izvršena naplata poslatih SMS poruka, biti uplaćena na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa, koji je od početka situacije prisutan na terenu i na razne načine pomaže ugroženom stanovništvu“ – saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca je objavila apel za pružanje podrške Hrvatskom Crvenom križu, u iznosu od 6,2 miliona CHF (švajcarskih franaka). To je procjena sredstava potrebnih Hrvatskom Crvenom križu da pruži podršku za oko 80000 osoba za period od godinu dana. Djelovanje će prvenstveno biti usmjereno na podršku smještaju, humanitarnu asistenciju, odgovor na osnovne potrebe. 

Crveni krst Crne Gore je, pored prikupljanja finansijskih sredstava, u prethodnom periodu dva puta uputio za Hrvatsku humanitarnu pomoć, u skladu sa iskazanim potrebama Hrvatskog Crvenog križa. Podrška je realizovana i na način što je interventni tim za djelovanje u nesrećama Crvenog krsta Crne Gore boravio u Petrinji i okolnim mjestima desetak dana, gdje je pomagao ostalim timova u terenskim aktivnostima.