Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Zaposleni u „Jugopetrolu“ donirali humanitarne pakete Crvenom krstu

Tokom situacije sa korona virusom nisu samo kompanije pokazale svoju društvenu odgovornost. To čine i njihovi zaposleni. Tako su danas članovi kolektiva „Jugopetrol“ AD uručili 3242 eura vrijednu donaciju Crvenom krstu Crne Gore u vidu 216 humanitarnih paketa.


Zaposleni u „Jugopetrolu“ su sami inicirali ovu humanitarnu akciju i od svojih ličnih donaciju prikupili sredstva za nabavku 108 paketa sa hranom i 108 paketa sa higijenskim artiklima. Ova pomoć će, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, biti podijeljena socijalno ugroženim porodicama, koje i dalje trpe posljedice epidemije korona virusa.

Donacija je bila povod i da predstavnici „Jugopetrola“, na čelu sa direktorom operacija i logistike Veselinom Gačevićem posjete Crveni krst Crne Gore, gdje su se sreli sa generalnom sekretarkom Jelenom Dubak, i njenim saradnicima, kao i volonterima organizacije. To je bila prilika da se porazgovara o dosadašnjem načinu djelovanja, ali i mogućnostima za dalju saradnju.

Generalna sekretarka Crvenog krsta je na sastanku istakla: „Današnja donacije je posebno vrijedna, jer dolazi od pojedinaca koji su na ovaj način iskazali solidarnost sa onima koji se nalaze u stanju potrebe. Samo takvim odnosom možemo društvo učiniti humanijim i kvalitetnijim, a zajedničkim djelovanjem dati bolji odgovor na ukupne potrebe. Vjerujemo da je saradnja sa „Jugopetrolom“ tek počela i da ćemo i u budućem periodu realizovati mnoge zajedničke i značajne inicijative“. Ona je zahvalila „Jugopetrolu“ na ukupnoj podršci koju je pružio Crvenom krstu Crne Gore u odgovoru na situaciju sa korona virusom, a koja je do sada podrazumijevala donaciju od 430 humanitarnih paketa, kao i goriva u vrijednosti od 5000 eura.