Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Za vikend Državno takmičenje u pružanju prve pomoći

Crveni krst Crne Gore organizuje 46. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći, koje se održava u subotu i nedjelju, 16. i 17. juna 2018. godine, na pomoćnom terenu FK „Mogren“, u Budvi.

Na takmičenju učestvuju ekipe podmlatka i omladine, koje su osvojile prva mjesta na svojim opštinskim takmičenjima, iz 11 opština, i to: Bara, Berana, Budve, Cetinja, Danilovgrada, Herceg Novog, Mojkovca, Nikšića, Plava, Pljevalja i Podgorice, tako da ova smotra znanja i osposobljenosti okuplja oko 120 takmičara. Pored takmičara, ovaj važan događaj uključuje i preko 80 ostalih učesnika – sudije, markirante, šminkere i ostale, koji će omogućiti da se on realizuje što kvalitetnije. Otvaranje takmičenja je planirano za subotu, 16. juna, u 17h, kada će se prisutnima obratiti predsjednica Crvenog krsta Crne Gore Gordana Mijović i zvanično otvoriti takmičenje. Nakon svečanog otvaranja će se takmičiti 10 ekipa podmlatka. U nedjelju, 17. juna, će biti održano takmičenje 7 ekipa omladine, od 10h do 12h, dok će proglašenje najboljih ekipa u obje kategorije, i dodjela nagrada, biti organizovani u 13:30.

 

Fb cover2

Takmičari će svoja znanja i vještine pokazati na radnim i zabavnim poligonima, koji prikazuju realne životne situacije u kojima je poznavanje prve pomoći dragocjeno: saobraćajne nesreće, masovne nesreće, nezgode na sportskim manifestacijama i sl.

Za najbolje tri ekipe u obje kategorije su obezbijeđene nagrade u vidu pehara, medalja i priznanja, kao i pokloni, dok će sve ekipe dobiti zahvalnice.

Ovaj oblik rada Crvenog krsta je veoma važan i predstavlja smotru znanja i osposobljenosti naših ekipa da pruže pomoć u redovnim i vanrednim situacijama, onima kojima je to potrebno, kao i promociju posjedovanja vještina pružanja prve pomoći, koje često spašavaju živote.

Kako se za potrebe takmičenja za učesnike formira kamp naselje, tako će na ovom događaju biti predstavljene i sposobnosti naših ekipa za djelovanje u nesrećama da pripreme smještaj, u slučaju potrebe, za veći broj ljudi.