Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Vrijedna donacija Lovćen osiguranja Crvenom krstu Crne Gore

Crveni krst Crne Gore je danas dobio vrijednu donaciju u vidu 25 bicikala od Lovćen osiguranje. Bicikla će biti dodijeljena volonterskim klubovima pri opštinskim organizacijama Crvenog krsta, kako bi djelovanje volontera na terenu bilo što efikasnije. Time je donacija indirektno usmjerena i ka ranjivim kategorijama društva, kao korisnicima pomoći.

Donacija Lovcen osiguranja CKCG 2

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak, zahvalila je Lovćen osiguranju na vrijednoj donaciji i naglasila da su volonteri, koji su konstantno prisutni na terenu, zapravo okosnica rada Crvenog krsta. U tom smislu je ovakva donacija Lovćen osiguranja veoma značajna, jer će djelovanje volontera učiniti efikasnijim i pomoći da oni brže i lakše stižu do korisnika. „Crveni krst Crne Gore je veoma aktivan od početka situacije sa korona virusom i naše aktivnosti se u kontinuitetu odvijaju putem opštinskih organizacija Crvenog krsta širom Crne Gore. Pored ovih aktivnosti, naša organizacija sprovodi, koliko je to moguće, i ostale redovne programske djelatnosti, koje podrazmijevaju brigu o različitim ranjivim kategorijama građana kojima je potrebna naša podrška„, podsjetila je Dubak.

Donacija Lovcen osiguranja CKCG

Korišćenjem bicikala se ujedno promovišu i zaštita životne sredine, kao i zdravi stilovi života, što su prinicipi rada i vrijednosti koje dijele Lovćen osiguranje i Crveni krst.

Iz Lovćen osiguranja naglašavaju da je donacija Crvenom krstu Crne Gore, realizovana zbog činjenice da je riječ o humanitarnoj organizaciji, čiji, univerzalno prepoznat značaj, naročito dolazi do izražaja  u vanrednim okolnostima poput aktuelnih dešavanja vezano za prisustvo korona virusa. Izvršni direktor Lovćen osiguranja, Matjaž Božić naglasio je da bi među principima i standardima Crvenog krsta posebno istakao one koji se odnose na humanost, dobrovoljnost i univerzalnost. “Vođeni time, odlučili smo da doniramo 25 opremljenih bicikala, koja će pomoći volonterima Crvenog krsta da na što efikasniji način dopremaju pomoć onima kojima je pomoć potrebna. Time, indirektno, donaciju usmjeravamo i ka ranjivim kategorijama našeg društva, istovremeno promovišući zaštitu životne sredine i zdrave stilove života“ – zaključio je Božić.

matjaz Bozic ID LOvcen osiguranja

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore i izvršni direktor Lovćen osiguranja vjeruju da će i ubuduće biti prostora za zajedničko djelovanje, kada su u pitanju društveno odgovorne aktivnosti.