Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Volonteri sa Cetinja promovisali humanost i tokom Nedjelje Crvenog krsta

Povodom Nedjelje Crvenog krsta, volonteri Organizacije Crvenog krsta Prijestonice Cetinje, sproveli su više aktivnosti kojima su dali primjer sugrađanima kako treba humano djelovati.


 

 

Od 8-15. maja je organizovana distribucija pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, što se pokazalo kao veoma korisna aktivnosti, imajući u vidu trenutnu ekonomsku situaciju.


Cetinje Humanost 1 Cetinje Humanost 2


Humanitarne pakete su dobile i romske porodice, čime je Crveni krst Cetinja nastavio kontinuitet brige o ovoj populaciji.


Nedjelja Crvenog krsta je bila i lijep povod da se građani Cetinja, posebno mladi, podsjete na principe Crvenog krsta i njegove osnovne aktivnosti. Za ovu organizaciju difuzija znanja o Crvenom krstu ima poseban značaj, zbog činjenice da je Crveni krst Crne Gore osnovan 1875. godine na Cetinju.


Za cetinjske srednjoškolce su organizovana i predavanja o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi. Cilj ove aktivnosti je bio motivisanje mladih da postanu dobrovoljni davaoci, posebno iz razloga što su u malom procentu zastupljeni u strukturi davalaca.