Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Volonteri Crvenog krsta pomažu u čišćenju snijega

U štabu Crvenog krsta Crne Gore u Podgorici je formirana dežurna služba koja prima informacije sa terena, i na čije brojeve telefona se javio veliki broj građana koji nude različite vrste pomoći. Bilo je dosta i onih koji traže da im se pomogne u hrani i higijeni i da se pomoć dopremi do udaljenih područja.

 

 

Volonteri Crvenog krsta Crne Gore su tokom dana bili angažovani na čišćenju snijega ispred Urgentnog centra, domova zdravlja i Hitne medicinske pomoći i drugih ustanova u Podgorici, čije je funkcionisanje u ovakvim situacijama od prioritetnog značaja.

 

ciscenje_snijega_1

 

Lokalne organizacije Crvenog krsta, sa svojim volonterima i timovima za djelovanje u nesrećama, su neumorne u pružanju pomoći najugroženijima.

 

Opštinska organizacije Crvenog krsta  Kolašin – Članovi tima za djelovanje u nesrećama su, uz pomoć motornih sanki, i tokom dana radili na evakuaciji stanovnika iz ugroženih i udaljenih područja, a tokom noći su učestvovali u spašavnju  četvoro ljudi koji su bili zavijani na putu Podgorica – Kolašin.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić – Organizovano je 30 volontera Crvenog krsta koji čiste snijeg ispred stambenih zgrada, a dio je angažovan i na čišćenju krova Sportskog centra.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Berane će danas nastaviti sa raspodjelom hrane, higijene i ćebadi ugroženima u toj opštini, za par porodica koje nisu bile obuhvaćene jučerašnjom distribucijom.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja – Volonteri su u toku današnjeg dana angažovana na čišćenju snijega ispred opštinskih institucija, a nastavljeno je i sa distribucijom hrane i higijene, u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plav jutros je obavila distribuciju čizama za ugroženo stanovništvo, a u toku jučerašnjeg dana podijeljeni su paketi sa hranom i higijenom.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plužine, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, izvršila je distribuciju hrane i higijene.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Andrijevice je tokom jučerašnjeg dana podijelila za 5 porodica drva za ogrijev.  Podijeljeni su i paketi hrane i higijene za 90 porodica, a takodje su distribuirani lijekovi za porodice kojima su bili potrebni.

 

ciscenje_snijega_2