Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Volonteri Crvenog krsta iz Berana informisali sugrađane o svom radu

Crveni krst iz Berana je tokom Nedjelje Crvenog krsta sproveo brojne akcije i podsjetio građane na osnovne principe i djelatnosti Crvenog krsta.

 

 

 

Tako su od 8 – 15. maja sprovedene sljedeće aktivnosti:

 

Berane Informisanje 1 Berane Informisanje 2

 

  • Podijeljeno brašno, hrana i higijenski artikli za 96 socijalno ugroženih porodica, sa 561 članom.
  • Distribuirani bebi paketići za djecu rođenu u periodu od 8 – 15. maja.
  • Svečano uručene knjižice za 52 dobrovoljna davaoca krvi. To su maturanti iz srednjih škola koji su u posljednja 2 mjeseca dali krv.
  • U Gimnaziji ,, Panto Mališić’’ volonteri Crvenog krsta su održali predavanje zainteresovanim učenicima o misiji Crvenog krsta, posebnu pažnju obrativši na volonterizam. Rezultat predavanja bio je veliki broj prijavljenih učenika spremnih da budu volonteri. Takođe su podijelili flajere i izlijepili postere po svim beranskim školama i gradu. Održan je sastanak sa prijavljenim volonterima, a planirano je održavanje dodatnih sastanaka sa još novih volontera.
  • U saradnji sa Domom zdravlja, porodicama RAE populacije iz kojih dolaze djeca koja su vakcinisana, uručeno je 30 higijenskih paketa .
  • Koordinator i volonteri su obišli korisnike programa ,,Briga o starima’’, a najugroženijima (za njih 18) podijeljena je hrana, higijenski artikli ili brašno, zavisno od njihove potrebe. Medicinske sestre mjerile su pritisak i šećer u krvi ispred zgrade Crvenog krsta zainteresovanim građanima. Program obuhvata 60 lica, koja su starija od 65 god, sama, bolesna i materijalno ugrožena.
  • U Nedjelji Crvenog krsta su prikupljena 23 paketa polovne odjeće i obuće.