Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Volonteri Crvenog krsta i studenti psihologije se družili sa starijim osobama u Nikšiću

U prostorijama Dnevnog boravka za stare u Nikšiću studenti psihologije i volonteri Crvenog krsta Nikšić proveli su, 19. marta, jedan dio dana družeći se sa starima koji su korisnici usluga.

Na početku druženja volonterke OOCK Nikšić, Stefani Eraković i Ana Tepavčević, studente su upoznale sa statusom starijih osoba u Crnoj Gori, njihovim pravima, potrebama i problemima sa kojima se suočavaju. Studentima su predstavile i aktuelne projekte koje realizuje Crveni krst Crne Gore, a koji se direktno odnose na populaciju starih osoba. Ostatak vremena studenti su proveli družeći se sa starima, razgovarali, igrali šah i karte. S obzirom da je ovo druženje prijalo i mladima i starima, dogovoreno je još druženja u budućem periodu.

BoS druzenje u Nk-u marta 2016

 Ova aktivnost je sprovedene u okviru projekta “Učestvuj i ti” koji je podržao fAKT (Fond za aktivno građanstvo), koji realizuje neformalna grupa studenata psihologije “GRUΨ”. Ciljna grupa projekta su srednjoškolci iz Nikšića i studenti odsjeka za Psihologiju na Filozofskom fakultetu Nikšić.