Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Volonteri Crvenog krsta dostavljaju pomoć ugroženima

Crveni krst Crne Gore je danas uputio pomoć Opštinskoj organizacija Crvenog krsta Danilovgrad za 50 ugroženih porodica. Pomoć se sastoji u higijenskim i prehrambenim artiklima.

 

 

 

Juče je preuzeta odjeća koju su prikupili korisnici mreže Twitter, u akciji koja je organizovana u Delta City-u.

 

Volonteri_Pomoc_Ugrozenima_1

 

Aktivisti Crvenog krsta Crne Gore rade na pripremi paketa pomoći od pristiglih donacija za stanovništvo ugroženo vremenskim nepogodama.

 

Aktivnosti u organizacijama Crvenog krsta su u posljednjih 24 časa bile sljedeće:


Crveni krst Glavnog grada Podgorica – Tokom proteklog dana, izvršena je podjela 63 paketa hrane i higijenskih artikala ugroženim porodicama, koje se nalaze na spisku Kriznog štaba za djelovanje u vanrednim situacijama. Danas je upućena pomoć u garderobi porodici Gaši, koja je smještena u kasarnoj.

 

Opštinska organizacije Crvenog krsta Kolašin –U selu Gornje Lipovo, podijeljeni su paketi hrane i lijekovi za 3 ugrožene porodice i 1 paket hrane za porodicu u selu Bašanje Brdo. Pored toga, volonteri Crvenog krsta, učestvovali su u akciji čišćenja krovova, u gradskom dijelu Opštine Kolašin.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić – Kao i prethodnih dana, distribuirana je pomoć ugroženom stanovništvu u mjesnim zajednicama udaljenim od Nikšića od 10 – 40 km. Pomoć je podijeljena za 13 porodica u Župi, Klenku, Blacama, Breznima, Broćancu, Grahovu, Jasenovom polju i Glibavcu.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Berane – Podijeljena pomoć za 50 ugroženih porodica (193 člana). Pomoć se sastojala u brašnu, ulju, soli, šećeru i makaronima.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja –Stanovništvu sela Rudnica, Boljanići i Brvenica (15 porodica), podijeljena je pomoć u vidu brašna, higijenkih paketa i 2 para gumenih čizama.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plužine – Stanovnicima prohodnih sela, podijeljeno je 6 paketa hrane i higijenskih artikala.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plav – Lokalnom stanovništvu, podijeljena je pomoć u vidu brašna i hrane, koju je obezbijedio UNHCR. Osim toga, pomoć je distribuirana i za 27 raseljenih lica, koji su nastanjeni u privatnom smještaju.

 

Organizacija Crvenog krsta Prijestonice Cetinje – Ugroženom stanovništvu sela Rasna, Lipa, Trnjina i Ćeklići, podijeljeno je 10 paketa osnovnih životnih namirnica i higijene, dok je ista količina i sadržaj takođe podijeljen i stanovništvu sela Resna, Bata i Trešnjevo. Osim toga, pružena je pomoć i stanovnicima sela Ljubotinj, kojima je podijeljeno 8 paketa hrane i higijenskih artikala.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Mojkovac – U selima i gradskom dijelu Opštine, podijeljeno je 25 paketa hrane, higijene i odjeće.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Danilovgrad – U ruralnom području Opštine Danilovgrad (Gornji Bandići, Orja Luka, Velika Zagreda, Luke, Ljututuk, Sretna) izvršena je podjela higijenskih paketa i osnovnih životnih namirnica, za 20 porodica.

 

Volonteri_Pomoc_Ugrozenima_2

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Šavnik – Dok se neprohodni putevi prema udaljenim selima ne raščiste, tim Crvenog krsta nije u mogućnosti da izvrši podjelu pomoći koja je obezbijeđena stanovnicima pomenutog područja.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar – Dva volontera Crvenog krsta su upućena u MZ Crmnica radi dostave paketa sa hranom i higijenskim artiklima. Ukupno je danas za najugroženije korisnike podijeljeno 14 paketa sa hranom i 14 paketa sa prehrambenim artiklima. Preko Kriznog štaba je za najugroženije korisnike u MZ Ostros poslato 13 paketa sa hranom i higijenskim artiklima, kao i za dva korisnika u Šestanima – Livari, dva paketa hrane i dva paketa higijene.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Andrijevica – Podijeljeni paketi hrane i higijene za 25 porodica, većinom u ruralnom području. Od toga, pomoć je podijeljena za 3 porodice sa statusom izbjeglica, dok je ostali dio pomoći upućen domicilnom stanovništvu. Pored toga, izvršena je podjela UNHCR-ovih paketa hrane i podijeljeno je 12 džakova brašna, ali je planirana i podjela pomoći za 14 porodica udaljenih sela, uz pomoć Vojske i volontera Crvenog krsta.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje – Tokom dana izvršena je distribucija pomoći za oko 50 porodica, sa ruralnog područja, u vidu hrane i higijene, u kojoj su učestvovali omladinci Crvenog krsta. Pomenuta pomoć ukazana je ugroženom stanovništvu u selima Jagoče, Bistrica, Livadice, Rakonje, Kruševo itd.

 

Gradska organizacija Crvenog krsta Golubovci – Organizovano je prikupljanje polovnog pokućstva za jednu porodicu iz mjesta Mataguži. U okviru akcije prikupljanja pomoći, stanovništvo može donirati namještaj, posuđe, tepihe…

 

Gradska organizacija Crvenog krsta Tuzi – Stanovnicima ruralnog područja, izvršena je podjela 80 paketa hrane, koje je obezbijedio Centar za socijalni rad, kao i 4 paketa hrane stanovništvu u teškom socijalnom stanju i stanovništvu sa posebnim potrebama.