Volonteri Crvenog krsta dostavljaju pomoć ugroženima

Crveni krst Crne Gore je danas uputio pomoć Opštinskoj organizacija Crvenog krsta Danilovgrad za 50 ugroženih porodica. Pomoć se sastoji u higijenskim i prehrambenim artiklima.

 

 

 

Juče je preuzeta odjeća koju su prikupili korisnici mreže Twitter, u akciji koja je organizovana u Delta City-u.

 

Volonteri_Pomoc_Ugrozenima_1

 

Aktivisti Crvenog krsta Crne Gore rade na pripremi paketa pomoći od pristiglih donacija za stanovništvo ugroženo vremenskim nepogodama.

 

Aktivnosti u organizacijama Crvenog krsta su u posljednjih 24 časa bile sljedeće:


Crveni krst Glavnog grada Podgorica – Tokom proteklog dana, izvršena je podjela 63 paketa hrane i higijenskih artikala ugroženim porodicama, koje se nalaze na spisku Kriznog štaba za djelovanje u vanrednim situacijama. Danas je upućena pomoć u garderobi porodici Gaši, koja je smještena u kasarnoj.

 

Opštinska organizacije Crvenog krsta Kolašin –U selu Gornje Lipovo, podijeljeni su paketi hrane i lijekovi za 3 ugrožene porodice i 1 paket hrane za porodicu u selu Bašanje Brdo. Pored toga, volonteri Crvenog krsta, učestvovali su u akciji čišćenja krovova, u gradskom dijelu Opštine Kolašin.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić – Kao i prethodnih dana, distribuirana je pomoć ugroženom stanovništvu u mjesnim zajednicama udaljenim od Nikšića od 10 – 40 km. Pomoć je podijeljena za 13 porodica u Župi, Klenku, Blacama, Breznima, Broćancu, Grahovu, Jasenovom polju i Glibavcu.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Berane – Podijeljena pomoć za 50 ugroženih porodica (193 člana). Pomoć se sastojala u brašnu, ulju, soli, šećeru i makaronima.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja –Stanovništvu sela Rudnica, Boljanići i Brvenica (15 porodica), podijeljena je pomoć u vidu brašna, higijenkih paketa i 2 para gumenih čizama.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plužine – Stanovnicima prohodnih sela, podijeljeno je 6 paketa hrane i higijenskih artikala.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plav – Lokalnom stanovništvu, podijeljena je pomoć u vidu brašna i hrane, koju je obezbijedio UNHCR. Osim toga, pomoć je distribuirana i za 27 raseljenih lica, koji su nastanjeni u privatnom smještaju.

 

Organizacija Crvenog krsta Prijestonice Cetinje – Ugroženom stanovništvu sela Rasna, Lipa, Trnjina i Ćeklići, podijeljeno je 10 paketa osnovnih životnih namirnica i higijene, dok je ista količina i sadržaj takođe podijeljen i stanovništvu sela Resna, Bata i Trešnjevo. Osim toga, pružena je pomoć i stanovnicima sela Ljubotinj, kojima je podijeljeno 8 paketa hrane i higijenskih artikala.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Mojkovac – U selima i gradskom dijelu Opštine, podijeljeno je 25 paketa hrane, higijene i odjeće.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Danilovgrad – U ruralnom području Opštine Danilovgrad (Gornji Bandići, Orja Luka, Velika Zagreda, Luke, Ljututuk, Sretna) izvršena je podjela higijenskih paketa i osnovnih životnih namirnica, za 20 porodica.

 

Volonteri_Pomoc_Ugrozenima_2

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Šavnik – Dok se neprohodni putevi prema udaljenim selima ne raščiste, tim Crvenog krsta nije u mogućnosti da izvrši podjelu pomoći koja je obezbijeđena stanovnicima pomenutog područja.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar – Dva volontera Crvenog krsta su upućena u MZ Crmnica radi dostave paketa sa hranom i higijenskim artiklima. Ukupno je danas za najugroženije korisnike podijeljeno 14 paketa sa hranom i 14 paketa sa prehrambenim artiklima. Preko Kriznog štaba je za najugroženije korisnike u MZ Ostros poslato 13 paketa sa hranom i higijenskim artiklima, kao i za dva korisnika u Šestanima – Livari, dva paketa hrane i dva paketa higijene.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Andrijevica – Podijeljeni paketi hrane i higijene za 25 porodica, većinom u ruralnom području. Od toga, pomoć je podijeljena za 3 porodice sa statusom izbjeglica, dok je ostali dio pomoći upućen domicilnom stanovništvu. Pored toga, izvršena je podjela UNHCR-ovih paketa hrane i podijeljeno je 12 džakova brašna, ali je planirana i podjela pomoći za 14 porodica udaljenih sela, uz pomoć Vojske i volontera Crvenog krsta.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje – Tokom dana izvršena je distribucija pomoći za oko 50 porodica, sa ruralnog područja, u vidu hrane i higijene, u kojoj su učestvovali omladinci Crvenog krsta. Pomenuta pomoć ukazana je ugroženom stanovništvu u selima Jagoče, Bistrica, Livadice, Rakonje, Kruševo itd.

 

Gradska organizacija Crvenog krsta Golubovci – Organizovano je prikupljanje polovnog pokućstva za jednu porodicu iz mjesta Mataguži. U okviru akcije prikupljanja pomoći, stanovništvo može donirati namještaj, posuđe, tepihe…

 

Gradska organizacija Crvenog krsta Tuzi – Stanovnicima ruralnog područja, izvršena je podjela 80 paketa hrane, koje je obezbijedio Centar za socijalni rad, kao i 4 paketa hrane stanovništvu u teškom socijalnom stanju i stanovništvu sa posebnim potrebama.