Претрага
Close this search box.
Volonteri Crvenog krsta Crne Gore dali krv

Volonteri Crvenog krsta Crne Gore okupili su se danas kako bi dobrovoljno dali krv i pokazali humanost na djelu.

U okviru Dana Crvenog krsta, koji se obilježavaju od 29. novembra do 6. decembra, a uoči Dana volontera koji se proslavlja 5. decembra, volonteri Crvenog krsta, koji imaju iznad 18 godina i koji su prethodno upoznati sa procedurama dobrovoljnog davanja krvi, okupili su se i davanjem krvi, obilježili njima važne, pomenute datume. Ovim činom oni su htjeli dati svoj doprinos, prije svega, razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi, ali i dati primjer drugim mladim ljudima koji bi se mogli uključiti u ovu djelatnost.

Volonteri daju krv 2015

 U akciji je učestvovalo 14 volontera. Jedan od njih, Vesko Pajović, poručio je: “ Svim mladim ljudima predlažem da dobrovoljno daju krv, ne samo zbog sebe i dobrog osjećaja nakon ovog čina, već primarno, zbog drugih kojima je krv zaista neophodna. Sami čin davanja krvi vas čini posebnom osobom, a činenica da ćete možda nekome baš vi spasiti život, najvećim čovjekom i humanistom.”

Anđela Radonjić, volonterka Crvenog krsta rekla je da prvi put dobrovoljno daje krv i nakon samog davanja se osjeća odlično i, prije svega, humano. “Davanje krvi zaista ne boli i ne oduzima mnogo vremena i zato dajte krv, za život!”