Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Volonteri Crvenog krsta Crne Gore dali krv

Volonteri Crvenog krsta Crne Gore okupili su se danas kako bi dobrovoljno dali krv i pokazali humanost na djelu.

U okviru Dana Crvenog krsta, koji se obilježavaju od 29. novembra do 6. decembra, a uoči Dana volontera koji se proslavlja 5. decembra, volonteri Crvenog krsta, koji imaju iznad 18 godina i koji su prethodno upoznati sa procedurama dobrovoljnog davanja krvi, okupili su se i davanjem krvi, obilježili njima važne, pomenute datume. Ovim činom oni su htjeli dati svoj doprinos, prije svega, razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi, ali i dati primjer drugim mladim ljudima koji bi se mogli uključiti u ovu djelatnost.

Volonteri daju krv 2015

 U akciji je učestvovalo 14 volontera. Jedan od njih, Vesko Pajović, poručio je: “ Svim mladim ljudima predlažem da dobrovoljno daju krv, ne samo zbog sebe i dobrog osjećaja nakon ovog čina, već primarno, zbog drugih kojima je krv zaista neophodna. Sami čin davanja krvi vas čini posebnom osobom, a činenica da ćete možda nekome baš vi spasiti život, najvećim čovjekom i humanistom.”

Anđela Radonjić, volonterka Crvenog krsta rekla je da prvi put dobrovoljno daje krv i nakon samog davanja se osjeća odlično i, prije svega, humano. “Davanje krvi zaista ne boli i ne oduzima mnogo vremena i zato dajte krv, za život!”