Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Uspješna akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Crne Gore

Crveni krst Crne Gore je danas organizovao veoma uspješnu akciju dobrovoljnog davanja krvi na koju se odazvalo oko 60 davalaca, među kojima i zaposleni u Crnogorskoj komercijalnoj banci, Prvoj banci Crne Gore, Nall International-u, kompaniji „13. jul Plantaže“, JU Dom za stare „Podgorica“, Best Box Elite Fitness i Fearless Montenegro.

Razgovarali smo sa Dankom Drakić Krstović iz kompanije „13. jul Plantaže“ kojoj je ovo drugi put da dobrovoljno donira krv. Danka nam je rekla da je osjećaj ispunjenosti nakon davanja krvi koji je doživjela motivisao da to uradi i danas. Mišljenja je da je plemenita namjera darivanja krvi nepoznatom primaocu nešto što ovaj akt čini posebnim, te da se uz promociju dobrovoljnog davalaštva krvi može podstaći ono nešto humano što svako nosi u sebi.

Nemanja Đurašković iz Crnogorske komercijalne banke je prvi put donirao krv prije osam godina kada je počeo da radi u banci. Od tada ga osjećaj oslobođenja od stresa, pozitivne misli i uvjerenje da je uradio nešto dobro nakon svake donacije krvi nijesu napustili. Dodaje da mu je jedna od najdražih čestitki za rođendan poruka koju svake godine dobije od Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore upravo jer je davalac krvi. Nemanja podsjeća da svi treba da djelujemo zajedno kako bismo podigli svijest o važnosti dobrovoljnog davalaštva krvi i ističe da je upravo osjećaj zajedništva njegov motiv da daruje ovu plemenitu tečnost.

Zahvaljujemo svim dobrovoljnim davaocima krvi koji, kako danas tako i svakog puta kada daruju krv, spašavaju živote.