Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Uručeni novogodišnji paketići učenicima RAE populacije

Crveni krst Crne Gore i Rotary club Crne Gore danas su izvršili podjelu novogodišnjih paketića učenicima RAE populacije u kampovima Konik 1 i 2, na Vrelima Ribničkim.

 

 

Oko 370 poklon-paketića uručeno je učenicima isturenog odjeljenja O. Š. “B. V. Podgoričanin”, koji pohađaju nastavu od prvog do petog razreda, kao i djeci RAE populacije koja pohađaju nastavu u gradskim školama “Savo Pejanović”, “Marko Miljanov”, “21. maj” i “B. V. Podgoričanin”.

RAE_Novogodisnji_Paketici_2011_1 RAE_Novogodisnji_Paketici_2011_2

Ovo je deveta godina kako Rotary club-ovi Crne Gore, u saradnji sa Rotary club-om iz Southamptona (district 1110), organizuju podjelu paketića, koji su namijenjeni djeci sa područja cijele Crne Gore, a koja žive u porodicama sa teškom socijalnom situacijom.

 

Dodjela novogodišnjih paketića predstavlja najveću radost mališanima, a Crveni krst Crne Gore i Rotary club Crne Gore se trude godinama unazad da uljepšaju predstojeće praznike djeci RAE populacije.

 

U okviru novogodišnjih paketića, djeci su uručene igračke, slatkiši, školski pribor, asesoari, higijenski artikli itd, a uz navedene artikle djeca su dobila i novogodišnje čestitke od svojih vršnjaka iz Velike Britanije koji su se potrudili da ih iznenade i ove godine. U novogodišnjim čestitkama, osim najljepših želja, vršnjaci su im ostavili i kontakt adresu, kako bi im djeca iz izbjegličkog naselja, jednog dana uzvratila istim željama.

 

RAE_Novogodisnji_Paketici_2011_4 RAE_Novogodisnji_Paketici_2011_3

 

Sprovođenje aktivnosti omogućio je tim Crvenog krsta Crne Gore, koji u kampovima na Koniku implementira brojne aktivnosti namijenjene obrazovanju RAE populacije, ali i olakšava svakodnevni život stanovnicima kampova.