Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Upućena pomoć stanovnicima Bara koji su ugroženi poplavama

Crveni krst Crne Gore ovih dana preduzima aktivnosti na saniranju posljedica poplava koje su zadesile opštinu Bar prethodnih dana.

 

Kako je dana 5. oktobra 2010. godine opštinu Bar pogodilo veliko nevrijeme, koje je izazvalo posljedice po najugroženije stanovnike opštine, Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar se obratila Crvenom krstu Crne Gore za pomoć, kako bi zajedno odgovorili na potrebe najugroženijih stanovnika.

 

bar_pomoc_1 bar_pomoc_2

 

Na lokalnom nivou, predstavnici opštinske organizacije Crvenog krsta Bar su bili uključeni u praćenje situacije na terenu, procjenu posljedica i koordinaciju i aktivno su sarađivali  sa lokalnim timom za vanredne situacije.

 

Procjenom potreba stanja na terenu je utvrđeno da su najviše pogođeni sljedeći lokaliteti: Sutomore, Stari Bar, Sokolana, Stara ambulanta i Bjeliši, a da postoji najveća potreba za pomoći u: ćebadima, odjeći, obući, hrani i higijeni. S tim u vezi je Crveni krst Crne Gore, uz podršku UNHCR-a, obezbijedio i uputio na teren interventnu pomoć u vidu: ćebadi, kuhinjskih setova, šporeta na drva, najlona, jakni, majica, obuće, sapuna, šatora.

 

Predstavnici Crvenog krsta će i dalje biti prisutni na terenu i u stalnom kontaktu sa ostalim institucijama koje se bave saniranjem posljedica poplava, a timovi za djelovanje u nesrećama u pripravnosti.