Претрага
Close this search box.
Upozorenje na lažno prikupljanje pomoći za ugrožene

Crveni krst Crne Gore dobio je informaciju da su se pojavile grupe ljudi koje  u ime naše organizacije prikupljaju finansijska i druga sredstva za pomoć stanovništvu, ugroženom u vremenskim nepogodama, tako što se pojavljuju na vratima naših građana i traže priloge.

 

 


Ovom prilikom želimo da obavijestimo javnost Crne Gore da se ne radi o predstavnicima Crvenog krsta i da upozorimo na ovakve pojave u trenucima kada svi pokušavamo da pomognemo stanovništvu u ugroženim područjima.


 

Crveni krst Crne Gore apeluje da se novčana pomoć našoj organizaciji može uputiti isključivo putem žiro računa Crvenog krsta Crne Gore (broj ž.r: 520 – 2944 – 70, kod Hipotekarne banke, svrha uplate: pomoć žrtvama vremenskih nepogoda u Crnoj Gori), a naravno postoje i druge mogućnosti, kao što su donacije u vidu: hrane, higijenskih artikala i slično, koji su potrebni ugroženom stanovništvu, a koje bi timovi Crvenog krsta proslijediti na teren.

Ne želimo da na ovaj način obeshrabrimo ljude koji osjećaju potrebu da pomognu, da to i učine, ali apelujemo da se novčana pomoć upućuje isključivo uplatom na opredijeljeni žiro račun.