Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Uplaćene donacije Crvenom krstu Crne Gore za pomoć ugroženima

Danas je, uz pomoć helikopterske jedinice iz SAD-a, Crveni krst Crne Gore dostavio hranu i higijenske artikle, za 100 ugroženih porodica sa Žabljaka. U sklopu ove distribucije pomoći, Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja je dobila 150 ćebadi, kao i hranu za bebe.

 

 

Podjelu pomoći će izvršti opštinske organizacije Crvenog krsta, u koordinaciji sa kriznim štabovima.

Crvenom krstu Crne Gore je USAID uplatio 37 000 eura za nabavku, pakovanje i distribuciju higijenskih artikala za stanovnike koji trpe posljedice vremenskih nepogoda, koje su pogodile Crnu Goru.

 

Austrijski Crveni krst je donirao dodatnih 10 000 eura, koje će biti upotrijebljene za kupovinu hrane za ugrožene porodice.

 

Aktivnosti u organizacijama Crvenog krsta su u posljednjih 24 časa bile sljedeće:


2012 kolasin 1


Crveni krst Glavnog grada Podgorica – Juče je Crveni krst podijelio pakete sa hranom za 3 ugrožene porodice. Podijeljena je odjeća za 4 porodice, do donacije koja je dobijena od Osnovne škole iz Risna. Jutros je upućena pomoć, koja se sastoji od paketa hrane, paketa sa higijenskim artiklima i džaka brašna, za jednu stariju osobu u mjestu Ljevorečke Tuzi.

 

Opštinska organizacije Crvenog krsta Kolašin – U toku jučerašnjeg dana je Crveni krst podijelio pomoć u paketima sa hranom i higijenskim artiklima za 2 porodice u mjestu Pajkovir i 15 porodica iz gradskog područja. Dostavljeno je gorivo do Prekobrđa, za mašinu koja radi na čišćenju snijega. Juče je obavljen i transport hrane i lijekova za jednu bolesnu osobu u mjestu Cerovica, dvije porodice u mjestu Osreci i tri porodice u Jasenovi. Članovi Crvenog krsta su transportovali medicinsku ekipu do jedne bolesnice u mjestu Vlahovići, koju je nakon toga prevežena do magistralnog puta, gdje je čekalo vozilo Hitne pomoći, koje je dalje uputilo za Podgoricu. Crveni krst Kolašina je, uz pomoć Vojske, juče podijelio pakete sa hranom i higijenskim artiklima za 30 porodica u Dragovića Polju, u Gornjoj Morači. Danas će, uz pomoć helikopterske jedinice iz SAD-a, biti upućena pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima, za 30 porodica u selima Donje Morače: Jasenova, Posreci, Bare Radovića,…

 

 

   


Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić – Pomoć je distribuirana za porodice u gradskom i prigradskom području. Za 33 porodice u MZ Krstac uručeni su paketi sa hranom koje je obezbijedila pivara „Trebjesa“. Takođe, paketi iste sadržine dodijeljeni su i za 2 porodice u prigradskom naselju.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Berane – Crveni krst je pomogao 13 porodica (77 članova) sa paketima hrane i higijenskim artiklima, koje je obezbijedio Crveni krst Crne Gore, dok su 3 porodice dobile po džak brašna, što je obezbijedila Opština.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja – Podijeljena je pomoć za 11 porodica iz Podborova, Beljkovića i Bobove Šule, kao i za 3 iz gradskog područja. Pakete sa hranom i higijenskim artiklima za ove porodice je obezbijedio Crveni krst Crne Gore, a po džak brašna Centar za socijalni rad.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plužine – Juče popodne su aktivisti Crvenog krsta podijelili pomoć u hrani i higijenskim artiklima za tri porodice, a jutros za još četiri. Podršku u distribuciji su Crvenom krstu pružili Policija i Krizni štab, jer su paketi bili dostavljani na seosko područje.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plav – Juče je podijeljena pomoć za 20 porodica, a jutros za još 5 iz seoskog područja. Distribuirani su paketi sa hranom i higijenskim artiklima koje je obezbijedio Crveni krsta Crne Gore. Opštinska organizacija Crvenog krsta Plav je tokom jučerašnjeg dana primila značajnu donaciju u hrani i higijenskim artiklima od Opštinske organizacije Crvenog krsta i Opštine Budva.

 

 


   

Organizacija Crvenog krsta Prijestonice Cetinje – Dostavljena je pomoć u hrani i higijenskim artiklima za 23 porodice iz dva sela u Katunskoj nahiji i 3 sela iz Riječke nahije. Distribucije je izvršena uz pomoć motornih sanki

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Mojkovac – Tokom jučerašnjeg dana su timovi Crvenog krsta posjetili četiri porodice na seoskom području, a jutros dvije i uručili im paketa sa hranom, higijenskim artiklima, kao i obuću i odjeću. Za danas je planirana distribucija pomoći za još pet porodica.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Danilovgrad – Uspješno je završena akcija prikupljanja pomoći od građana za ugroženo stanovništvo, koja je u prethodna dva dana bila sprovedena u marketima na teritoriji Opštine Danilovgrad. Prikupljene su značajne količine prehrambenih i higijenskih artikala. U toku je pakovanje paketa, koji će u narednim danima

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Šavnik – Organizacija Crvenog krsta je juče primila pomoć u hrani i higijenskim artiklima za 50 ugroženih porodica. U toku je priprema distribucije, koja će biti odrađena u saradnji sa Kriznim štabom.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Andrijevica – Crveni krst Andrijevice je juče dobio pomoć od Opštinske organizacije Crvenog krsta i Opštine Budva, pa aktivisti Crvenog krsta rade na pakovanju paketa za ugrožene stanovnike. Tokom jučerašnjeg dana je upućena pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima za 20 porodica, od donacija koje je obezbijedio Crveni krst Crne Gore. Sedam porodica je dobilo pomoć u ogrijevu, koju je obezbijedila Opština, dok su za četiri porodice podijeljene cerade, od donacija UNHCR-a.