Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Uplaćena dodatna sredstva Crvenom krstom Srbije i BiH za pomoć ugroženima od poplava

Crveni krst Crne Gore je ovih dana izvršio drugu uplatu sredstava nacionalnim društvima Crvenog krsta Srbije i Bosne i Hercegovine za potrebe saniranja posljedica poplava koje su pogodile ove dvije države u prethodnom periodu. Dodatna sredstva, ukupno 18.194,34 €, uplaćena su u iznosu od po 9.097,17 € Crvenom krstu Srbije i Društvu Crvenog krsta Bosne i Hercegovine.


Navedena sredstva su prikupljena u periodu od 15. avgusta, do 25. decembra 2014. godine, na žiro račun koji je otvoren za potrebe prikupljanja pomoći područjima pogođenim poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini i na devizni račun Crvenog krsta Crne Gore. Prikupljena sredstva se sastoje od donacija građana, privrednih subjekata, pojedinačnih humanitarnih akcija sa privrednim društvima i pojedincima, kao i zajedničkom akcijom Crvenog krsta Crne Gore sa Telekomom i Telenorom, uvođenjem humanitarnih brojeva za slanje SMS poruka.

Crveni krst Crne Gore je u prvoj uplati, krajem avgusta mjeseca, Crvenom krstu Bosne i Hercegovine i Crvenom krstu Srbije uplatio po 292.287,89 eura.