Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Učenici Srednje ekonomske škole edukovani o dobrovoljnom davanju krvi

Motivatori za oblast dobrovoljnog davalaštva krvi Crvenog krsta Crne Gore, u saradnji sa motivatorima Zavoda za transfuziju krvi, tokom ove sedmice organizovali su motivaciona predavanja na temu dobrovoljnog davalaštva krvi za učenike Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“ u Podgorici.


Informacije o tome kako, gdje i kad mogu dobrovoljno dati krv, dobilo je oko 250 učenika ove škole, koji će se tokom naredne sedmice okušati u ovoj djelatnosti i po prvi put dobrovoljno dati krv.

Učenici Ekonomske škole su, kao i prethodnih godina, pokazali spremnost da se uključe u porodicu dobrovoljnih davalaca krvi i poboljšaju trenutni nivo dobrovoljnog davalaštva krvi u Crnoj Gori.

Saradnja sa ovom školom postoji već nekoliko godina, a njeni učenici su najbrojniji kada su akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u pitanju. 

Tokom sljedeće sedmice planiran je i nastavak vaspitno-motivacionih aktivnosti u Podgorici, tako da će motivatori u utorak, 5. aprila, organizovati i predavanja za učenike Srednje hemijske škole.