Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Učenici romske populacije dobili školski pribor

Crveni krst Crne Gore je danas, 8. septembra, počeo sa velikom distribucijom školskog pribora i đačkih torbi, za učenike romske populacije iz Kampova Konik. Kako je svake godine sve veći broj učenika romske populacije koji žele nastaviti školovanje, tako će tim Crvenog krsta sukcesivno organizovati podjelu pribora za 440 učenika od 1. do 9. razreda.


Učenici koji pohađaju 6 gradskih škola (Božidar Vuković Podgoričanin, Marko Miljanov, 21. maj, Savo Pejanović, Vuk Karadžić i Vladimir Nazor), dobiće setove neophodnog školskog pribora za početak školske godine, dok će prvaci i učenici petog razreda, koji su ove godine prešli iz isturenog odjeljenja O.Š. „B.V.Podgoričanin“ u gradske škole, dobiti i školske torbe. Pored učenika gradskih škola, pribor će dobiti i 40 učenika isturenog odjeljenja O.Š. „B.V.Podgoričanin“, koji nastavu četvrtog razreda pohađaju u Kampu Konik 2.

Distribucija skolskog pribora sept 2015

 Učenica prvog razreda Sanja Jablan, koja je prethodnih godina pohađala dječije igraonice Crvenog krsta, nakon današnje podjele đačkih torbi i pribora nije krila oduševljenje zbog polaska u školu. Kako nam je rekla, srećna je što ima priliku da upozna nove drugare, uči, crta, igra se… Đačku torbu je odmah po prijemu stavila na svoja ramena i zadovoljno krenula kući. I neki od roditelja djece su pokazali zadovoljstvo nakon prijema pomoći.

Plan Crvenog krsta Crne Gore je da do kraja septembra, nakon završetka podjele pribora, organizuje i distribuciju higijenskih artikala učenicima gradskih škola, kao i predškolcima koji pohađaju otvorene dječije igraonice Crvenog krsta u Kampovima Konik. Ove aktivnosti realizovane su kroz projekte za koji su sredstva obezbijedili Danski i Italijanski Crveni krst.