Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

U toku dana će biti podignuta dodatna 63 šatora za porodice u kampu Konik

Crveni krst Crne Gore nastavlja da pruža pomoć porodicama RE (Romi, Egipćani) populacije u kampu Konik 1. Tokom jučerašnjeg dana su porodice, koje su izgubile krov nad glavom u požaru, smještene u 85 šatora, koji su prethodno podignuti. U toku je rad na pripremi terena za postavljanje dodatna 63 šatora, za 69 porodica (349 osoba), koje do sada nisu smještene.


Šatore je obezbijedio Crveni krst Crne Gore, a na njihovom podizanju će raditi članovi nacionalnog tima Crvenog krsta za djelovanje u nesrećama i pripadnici Vojske Crne Gore.Dodatna 63 Satora Konik 2012Predstavnici Crvenog krsta i danas učestvuju u distribuciji hrane za ugrožene stanovnike, koju je obezbijedio Glavni grad, uz podršku UNHCR-a. U toku je i podjela higijenskih paketa, koje je donirala Delegacija OSCE-a u Crnoj Gori, kao i dušeka i ćebadi, koje su obezbijedili Crveni krst i UNHCR.


Crveni krst Crne Gore će, u saradnji sa ostalim subjektima odgovornim za zbrinjavanje RE (Romi, Egipćani) lica u požaru, i dalje nastaviti da djeluje u skladu sa svojom humanitarnom misijom, u nastojanju da se ovoj populaciji, olakša svakodnevni život.