Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

U sabirnoj akciji prikupljena pomoć za oko hiljadu porodica

Crveni krst Crne Gore je, u saradnji sa kompanijama Voli i Domaća trgovina, kao i nekim lokalnim partnerima, organizovao akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori. Sabirna akcija je realizovana 15. i 16. novembra, u Podgorici, Kotoru, Baru, Herceg Novom, Nikšiću, Pljevljima, Beranama i Tivtu.


U akciji je bilo uključeno oko 220 volontera Crvenog krsta, koji su kupcima u prodajnim objektima dijelili flajere sa informacijama o akciji i pozvali ih da i oni svojim donacijama daju doprinos, uz poruku „Vaše malo, nekome puno“. Vidno su bile istaknute i korpe u kojima se sakupljala pomoć.

Građani su pretežno donirali sljedeće artikle: brašno, ulje, šećer, tjesteninu, konzerviranu hranu, gotove supe, higijenske artikle,… Prema prvim procjenama sa terena, prikupljeno je preko 5 tona pomoći. Tako će Crveni krst Crne Gore uspjeti da pripremi humanitarne pakete za oko 1000 porodica.

Akcija prikupljanja pomoći se nastavlja tokom novembra. Crveni krst će se truditi da direktno od privrednih subjekata obezbijedi dodatne količine pormoći, kako bi distribucijom obuhvatio veći broj porodica.

Sva prikupljena pomoć će, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, biti distribuirana socijalno najugroženijim porodicama, u Danima Crvenog krsta, od 29. novembra do 6. decembra.

Ovim putem se zahvaljujemo svim građanima koji su svojim prilozima dali doprinos da se pruži humanitarni odgovor na potrebe socijalno ugroženih građana Crne Gore i pozivamo privredne subjekte da se i oni odazovu svojim donacijama.