Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

U Kampu Konik 2 podijeljeni školski pribor i higijenski artikli

Crveni krst Crne Gore je danas, 8. septembra, u Kampu Konik 2, organizovao podjelu školskog materijala i higijenskih artikala učenicima isturenog odjeljenja O.Š. “B.V. Podgoričanin”.


Učenici isturenog odjeljenja  3. i 4. razreda, dobili su oko 115 setova školskog pribora, u kojima se, kao i prethodnih godina, nalazi sav pribor neophodan za redovno pohađanje nastave. Pored toga, isti broj učenika primio je i higijenske setove, u kojima se nalaze osnovni artikli za održavanje lične higijene.

Djeca predškolskog uzrasta iz Kampa Konik 2, koja od septembra pohađaju “otvorene dječije igraonice” Crvenog krsta, takođe su dobila setove za održavanje higijene, koji će im biti, po potrebi, dopunjavani. Danas je ovoj grupi djece podijeljeno ukupno oko 200 setova higijene, dok će u narednim danima, iste distribucije biti organizovane i za djecu koje pohađaju nastavu u 6 gradskih škola, od 1. do 8. razreda, kao i učenicima starijih razreda, učenicima srednje škole i pripadnicima RE (Romi, Egipćani) populacije iz Kampova koji pohađaju nastavu u osnovnoj školi u Dinoši.

Planirane podjele finansirane su od strane Danskog i Italijanskog Crvenog krsta, kroz projekte koje podržavaju ove dvije organizacije.