Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

U Herceg Novom održano Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Opštinska organizacija Crvenog krsta Herceg Novi je, tokom prethodne radne nedjelje, bila posvećena pripremama Opštinskog takmičenja u pružanju prve pomoći, koje je održano u subotu, 26. maja o.g.

 

Na takmičenju je uzelo učešće 5 ekipa podmlatka, i to: O.Š. „Dašo Pavičić“, sa dvije ekipe; O.Š. „Milan Vuković“, sa jednom ekipom; O.Š. „Ilija Kišić“ – Zelenika, sa jednom ekipom i O.Š.“Orjenski bataljon“ iz Bijele, sa jednom ekipom. U kategoriji omladine se takmičilo 5 ekipa, koje su predstavljale OOCK Herceg Novi, a koje su činili srednjoškolci i studenti Fakulteta primijenjene fizikalne terapije iz Igala.

 

U cilju predstavljanja što realnijih situacija povrjeđivanja, napravljene su 3 supozicije – poligona: saobraćajni udes, tuča u bašti restorana i sječa u šumi, sa po tri povrede na poligonima. Markiranti su bili učenici nižih razreda iz O.Š.“ Ilija Kišić“ – Zelenika i O.Š. „Orjenski bataljon“ iz Bijele, a kuriri po poligonima učenici O.Š.“ Dašo Pavičić“. Na svakom poligonu je bio ljekar kao glavni sudija, a pored njega su na poligonima bile još po tri sudije. Ekipe omladine su imale dodatni poligon, na kojem su prikazale znanje u pružanju KPR-a.

 

Takmičenju je prisustvovala i Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak, koja je uručila zahvalnice svim ekipama koje su učestvovale, a pobjedničkim i priznanja za osvojene rezultate.

 

Tako su pobjednici ovogodišnjeg takmičenja u kategoriji podmlatka – ekipa   O.Š. “Orjenski bataljon“ iz Bijele,   a u kategoriji omladine ekipa broj 5 Crvenog krsta.