Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

U Baru Crveni krst pojačao brigu o starima na seoskom području

Na teritoriji gradskog područja, tokom februara, volonteri su obišli 35 starih lica, korisnika programa, kojima su pružene sljedeće usluge: razgovor, kontakt sa izabranim ljekarom i nabavka lijekova, administrativne usluge (plaćanje računa, ovjera zdravstvene knjižice), kupovina namirnica.

Ukupno su volonteri obavili 60 posjeta, jer su pojačane aktivnosti bile usmjerene prema korisnicima na seoskom području, zahvaćenim elementarnim nepogodama. Crveni krst Bara je od samog početka velikih hladnoća bio u stalnom kontaktu sa korisnicima na seoskom području. Putem telefona su kontaktirani korisnici do čijih sela se nije moglo stići, radi utvrdjivanja njihovih potreba. Volonteri su svakodnevno odlazili na teren, probijajući se kroz snijezne nanose, stizali su do starih i iznemoglih lica kojima je bila neophodna pomoć. Otvarali su prilaze kućama, drvima za ogrjev, otrpavali sijena, čistili krovove i ledenice, donosili potrebne lijekove i pakete sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim artiklima, cijepali i unosili drva, hranili stoku, štitili košnice sa sunđerima. Do korisnika do kojih se nije moglo doći, volonteri su svakodnevno sa njima  kontaktirali putem telefona, da bi utvrdili njihovo stanje i potrebe. Crveni krst Bara, uz podršku Crvenog krsta Crne Gore, Lokalne uprave i malog broja građana izvršio je podjelu sa osnovnim životnim namirnicama, lijekovima i odjevnim predmetima.

 

Svakodnevno je bilo izvještavanje o aktivnostima sa terena, Radio Bar, Bar info, Dnevne novine “Dan“ i „Vijesti“ i NTV “Montena“.