Претрага
Close this search box.
„Tržnice i pijace“ donirale pomoć Crvenom krstu

Predstavnici preduzeća „Tržnice i pijace“ su posjetili danas, 24. marta o.g, Crveni krst Crne Gore i tom prilikom donirali pomoć u vidu 650 odjevnih predmeta.


U ovoj humanitarnoj akciji su učestvovali zaposleni u „Tržnicama i pijacama“, koji su dali svoj doprinos doniranjem odjevnih predmeta, koji mogu poslužiti drugima. Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija, koje je u prethodnom periodu realizovalo ovo preduzeće. Kako ističu, cilj im je pomognu ugroženim građanima, ali i da ostlim subjetima pokažu na koje se načine može iskazati humanost i solidarnost.

Crveni krst je iskazao poštovanje prema ovoj inicijativi i izrazio nadu da će primjer društvene odgovornosti slijediti i ostala preduzeća i privredni subjekti. Donirana pomoć će, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, biti proslijeđena onima kojima je ona najpotrebnija.

Predstavnici Crvenog krsta i „Tržnica i pijaca“ su na zajedničkom sastanku konstatovali da je ova akcija samo početak saradnje. Razgovarano je o mogućnostima daljeg zajedničkog djelovanja. Tako se već došlo na ideju da se u narednom periodu organizuje akcija davanja krvi, u kojoj bi učestvovali zaposleni ovog preduzeća, sa kojima bi motivatori Crvenog krsta u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi prethodno podijelili bitne informacije iz ove oblasti.