Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Treći u Evropi u pružanju prve pomoći!

Ekipa Crvenog krsta Crne Gore osvojila je treće mjesto na Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći, koje je održano 2. jula u Ljubljani.

Crveni krst Crne Gore je na ovogodišnjem takmičenju predstavljala ekipa Srednje medicinske škole, koja je pravo učešća na evropskom takmičenju stekla pobjedom na državnom prošle godine, kada su predstavljali Crveni krst Glavnog grada Podgorica.

Kapiten ekipe je Stefan Bugarin, a ostali članovi su: Milena Mikulić, Ivana Šćepanović, Nina Čabarkapa, Aleksa Mašnić i Nikola Jocović. Sa njima su u Sloveniji boravili i predstavnici Crvenog krsta Podgorice, Žana Pavićević i Darko Rakočević, kao i Igor Jokanović, koordinator prve pomoći u Crvenom krstu Crne Gore i dr Jelena Kovačević, koja je bila sudija na takmičenju.

Ekipa sa strucnim timom

Na Evropskom takmičenju je učestvovalo 20 ekipa iz različitih djelova Evrope, koje su svoja znanja i vještine prikazali na brojnim radnim poligonima, na kojima su simulirane različite situacije nesreća. Prvo mjesto je osvojila ekipa iz Srbije, a drugo ekipa iz Irske.

Ovo je najbolji uspjeh Crvenog krsta Crne Gore u kratkoj istoriji učešća na Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći.

U prethodnih par mjeseci je stručni tim, sastavljen od predstavnika Crvenog krsta Crne Gore i Crvenog krsta Podgorice, intenzivno radio sa omladincima iz Podgorice, za koje su organizovane pripreme u Sutomoru i Podgorici.