Претрага
Close this search box.
Treća radionica za sertifikovanje u okviru V-IOLA projekta

Juče, 16. aprila, u prostorijama Crvenog krsta Crne Gore održana je druga radionica na temu procesa sertifikacije za EU Aid volntere, koja se organizovala u okviru V-IOLA projekta.

 Naime, u prethodnom periodu, Crveni krst Crne Gore je intenzivno radio na pripremi odgovarajuće dokumentacije koja će mu omogućiti da apilicira za dobijanje sertifikata za hosting organizaciju – organizaciju koje će moći da ugosti volontere iz zemalja EU kroz zajedničke projekte i koji će biti u prilici da pruže podršku aktivnostima Crvenog krsta. Proces pripreme je zahtijevao kreranje i adaptiranje određenih dokumenta, kao npr. Politika o zaštiti podataka, Politika o zdravlju i bezbjednosti na radu i sl. Tokom jednodnevnog sastanka u Podgorici, učesnici radionice su zajedno sa ekspertima na projektu praktično radili na dokumentima neophodnim za proces sertifikacije – upitnik za samoprocjenu, pisma preporuke, dokaz o učešćima u humanitarnim projektima, a takođe su revidirali postojeće politike kako bi bili sigurni da su ispunjeni svi zahtjevi Evropske komisije za proces sertifikovanja.

Viola sastanak april

Pored eksperata iz Italije, na radionici su učestvovali predstavnici Crvenog krsta Crne Gore, DRR centra iz Srbije, predstavnik NVO Fors iz Nikšića, kao i predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore – Direktorat za vanredne situacije.