Претрага
Close this search box.
Tokom 2014. godine Crveni krst Crne Gore podijelio preko 40 tona pomoći

Crveni krst Crne Gore je tokom 2014. godine podijelio preko 40 tona pomoći (prehrambeni i higijenski artikli) socijalno ugroženim građanima. Humanitarne pakete, koji su podijeljeni tokom dvije veće distribucije, je dobilo preko 3000 porodica. Paketi se kreiraju po standardima Crvenog krsta i sadrže osnovne životne namirnice (ulje, brašno, tjestenina, supe, konzervirana hrana, higijenske artikle,…).


Mimo ovih akcija, opštinske organizacije Crvenog krsta su svojim socijalno najugroženijim građanima kontinuirano dijelile pomoć u hrani, higijenskim artiklima, obući i odjeći.
Redovno je pružana pomoć i za posebne ciljne grupe, koje su obuhvaćene projektima, kao što su starija lica, pripadnici RE (Romi, Egipćani) populacije, lica sa posebnim potrebama. Tako je podijeljeno preko 600 invalidskih kolica i pomagala; pripadnici romske populacije su dobijali pomoć u hrani, higijenskim artiklima, obući i odjeći, školskom priboru; dok je za oko 900 starih lica redovno bila organizovana psiho-socijalna i medicinska podrška, kao i podjela humanitarne pomoći.

Sredstva za navedene aktivnosti je Crveni krst Crne Gore obezbjeđivao, prije svega, uz pomoć međunarodnih donatora, dok su značajan doprinos dali i građani u toku sabirnih akcija.

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pružili podršku da sprovodimo našu humanitarnu misiju i pomažemo ljudima u stanju potrebe.