Tokom 2014. godine Crveni krst Crne Gore podijelio preko 40 tona pomoći

Crveni krst Crne Gore je tokom 2014. godine podijelio preko 40 tona pomoći (prehrambeni i higijenski artikli) socijalno ugroženim građanima. Humanitarne pakete, koji su podijeljeni tokom dvije veće distribucije, je dobilo preko 3000 porodica. Paketi se kreiraju po standardima Crvenog krsta i sadrže osnovne životne namirnice (ulje, brašno, tjestenina, supe, konzervirana hrana, higijenske artikle,…).


Mimo ovih akcija, opštinske organizacije Crvenog krsta su svojim socijalno najugroženijim građanima kontinuirano dijelile pomoć u hrani, higijenskim artiklima, obući i odjeći.
Redovno je pružana pomoć i za posebne ciljne grupe, koje su obuhvaćene projektima, kao što su starija lica, pripadnici RE (Romi, Egipćani) populacije, lica sa posebnim potrebama. Tako je podijeljeno preko 600 invalidskih kolica i pomagala; pripadnici romske populacije su dobijali pomoć u hrani, higijenskim artiklima, obući i odjeći, školskom priboru; dok je za oko 900 starih lica redovno bila organizovana psiho-socijalna i medicinska podrška, kao i podjela humanitarne pomoći.

Sredstva za navedene aktivnosti je Crveni krst Crne Gore obezbjeđivao, prije svega, uz pomoć međunarodnih donatora, dok su značajan doprinos dali i građani u toku sabirnih akcija.

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pružili podršku da sprovodimo našu humanitarnu misiju i pomažemo ljudima u stanju potrebe.