Претрага
Close this search box.
Timovi Crvenog krsta bili angažovani tokom Sea dance festivala

Crveni krst Crne Gore je tokom Sea dance festivala, koji je održan u Budvi (15 – 17. jul), imao zadatak da, u saradnji sa Hitnom medicinskom službom, vrši sanitetsko obezbjeđenje skupa. Pored toga, predstavnici Crvenog krsta su bili zaduženi za postavljanje šatora i sanitarnih kontejnera.


Na tom poslu bila su angažovana 42 volontera i 6 zaposlenih.

Ekipe Crvenog krsta Crne Gore bile su tokom cijelog održavanja Festivala raspoređene na 4 scene i u kampu gdje su boravili posjetioci festivala. Pored toga, naše ekipe imale su  i dežurstva dan prije i dan poslije festival, kako bi svi posjetioci nesmetano i bezbjedno posjetili i napustili kamp.

Tokom trodnevnog trajanja festival ekipe, koje su obučene u pružanju prve pomoći, imale su ukupno 187 intervencija. Većina intervencija se ogledala u pružanju prve pomoći osobama koje su konzumirale pretjerano alkohol i narkotike, a bilo je i nekoliko izuzetno težih slučajeva (besvjesna stanja, epilepsija, posjekotine sa jakim krvarenjem, otvoreni prelom nosa,…).
Pored intervencija, volonteri Crvenog krsta imali su kontinuirana dežurstva na scenama od 12h do 19h i od 20h do 08h, kao i zadatak da izvlače povrijeđene osobe iz mase i transportuju do vozila Hitne medicinske pomoći ili do improvizovane poljske bolnice, gdje je unesrećenim osobama određen dalji tretman.

Procjenjuje se da je oko 30 000 posjetilaca bilo na Festivalu i možemo da konstatujemo da su naše ekipe izuzetno profesionalno odradile svoj dio posla, a o tome svjedoče i brojne pohvale kako od posjetilaca, tako i od organizatora i ekipe Hitne medicinske pomoći sa kojima je unaprijeđena saradnja.