Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Susret sa predstavnicima Ambasade Ukrajine u Podgorici

Danas je predsjednica Crvenog krsta Crne Gore, Gordana Mijović, sa saradnicima, primila konzula Ambasade Ukrajine u Podgorica Mykhaila Shmatova i otpravnicu poslova Nataliju Fijalko.

Sastanak je organizovan u cilju razgovora o potencijalnoj saradnji. Predsjednica CKCG je predstavila položaj organizacije u zemlji, programske aktivnosti, kao i prioritetne oblasti djelovanja Crvenog krsta. Pored djelovanja organizacije na teritoriji Crne Gore, gosti su imali priliku i da čuju o aktivnostima Crvenog krsta na međunarodnom planu.

IMG 3527

Predstavnici Ambasade Ukrajine su iskazali zadovoljstvo na ukazanoj prilici za uspostavljanje saradnje i naveli da je Ambasada vrlo zainteresovana za pokretanje zajedničkih humanitarnih aktivnosti. Takođe je zaključeno da bi trebalo raditi na intenziviranju odnosa između Crvenog krsta Crne Gore i Crvenog krsta Ukrajine, naročito u oblasti pružanja psiho-socijalne podrške.

Sastanci ovakve vrste su uvijek dobra prilika za razmjenu informacija, ali i konkretizovanje saradnje u brojnim oblastima.