Претрага
Close this search box.
Susret mladih iz Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca iz evropskih zemalja

Crveni krst Crne Gore je u periodu od 27. do 30. maja 2016. godine domaćin 22. Sastanka mladih predstavnika Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca iz evropskih zemalja (EYCM).

Sastanku, koji se odžava u trening centru Crvenog krsta, Domu solidarnosti u Sutomoru, prisustvovaće preko 80 mladih iz više od 40 evropskih zemalja. Pored predstavnika Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, sastanku će prisustvovati i predstavnici Evropskog savjeta mladih, kao i predstavnici Svjetskog pokreta izviđača.

Foto sastanak mladih 2016

 Od svog osnivanja, ovaj forum mladih se pokazao jako značajnim za unaprjeđenje djelovanja mladih širom Evrope i centralne Azije. On omogućava mladim predstavnicima nacionalnih društava da diskutuju i identifikuju zajedničke prioritete unutar šireg strateškog okvira Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, kako bi koordinisali svoje ciljeve, razmijenili znanje i dobre rakse i osnažili svoje kapacitete, a samim tim, i kapacitete nacionalnih društava iz kojih dolaze.

Sastanak je jedinstvena platforma za predstavnike mladih nacionalnih društava gdje se razmatraju prioriteti, izazovi i gdje se kreira jedinstvena agenda za djelovanje evropske mreže mladih za naredne dvije godine, u skladu sa MFCK Strategijom 2020, MFCK Politikom za mlade i YES (Youth Engagement Strategy) Strategijom MFCK. Pored razmjene najbolje prakse među nacionalnim društvima, sastanak će rezultirati i planom rada Evropske komisije za koordinaciju mladih. (EYCC).