Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Studenti i izviđači sa Cetinja postali motivatori u dobrovoljnom davlaštvu krvi

U prostorijama Crvenog krsta Prijestonice Cetinje, 07. 04. 2012. godine,  organizovana je obuka za motivatore dobrovoljnih davalaca krvi.

Obuci su prisustvovali: predstavnici Crvenog krsta Prijestonice Cetinje, predstavnik Crvenog krsta Crne Gore, predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Prijestonice Cetinje, predstavnik Centra za transfuziju krvi Opšte bolnice “Danilo I”, kao i davaoci sa područja Prijestonice, koji svoj doprinos daju već duži niz godina.

 

Studenti_Izvidjaci_Cetinje_1 Studenti_Izvidjaci_Cetinje_3

 

Ciljna grupa je bila grupa studenata Fakulteta za menadžment u  pomorstvu  i članovi Izviđačkog odreda “Gojko Kruška”. Cilj je bio podstaći učesnike da i u budućnosti budu angažovani kada je u pitanju dobrovoljno davalaštvo  i da motivišu sve članove našeg društva da budu humani i da se priključe klubu davalaca. Prisutni su imali priliku da se bolje upoznaju sa temom zahvaljujući: izlaganjima stručnih lica i iskusnih članova Kluba, prezentaciji čija je tema  bila  poboljšanje dobrovoljnog davalaštva krvi u Crnoj Gori i brošurama koje su predstavljene  na početku obuke.  Na samom kraju  je upriličena dodjela članskih karata studentima  koji su već dali krv. Akcija će se nastaviti 8. maja – prvog dana u Nedelji Crvenog krsta.