Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Stižu donacije za ugrožene

Crveni krst Crne Gore je danas pripremio pomoć u hrani i higijenskim artiklima za po 50 ugroženih porodica iz Šavnika i Plužina. Humanitarne pakete će sjutra distribuirati opštinske organizacije Crvenog krsta, uz podršku helikopterske jedinice iz SAD-a.

 

 

 

Vlada i Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata uputiće danas specijalni avion sa humanitarnom pomoći za Crnu Goru. Crveni polumjesec UAE je za Crveni krst Crne Gore opredijelio donaciju od 200 šatora i 800 ćebadi.

 

Dobrotvorna organizacija LDS Charities je, za pomoć stanovništvu ugroženom vremenskim nepogodama u Crnoj Gori, na račun Crvenog krsta uplatila 7 500 eura.

 

Aktivnosti u organizacijama Crvenog krsta su u posljednjih 24 časa bile sljedeće:


Crveni krst Glavnog grada Podgorica – Juče je za porodice koje su smještene u kasarnoj u Maslinama upućena pomoć u hrani. Aktivisti Crvenog krsta, u saradnji sa Sekretarijatom za socijalno staranje i Kriznim štabom za vanredne situacije, rade na distribuciji paketa sa hranom i higijenom za ugrožene porodice. Juče i jutros je humanitarne pakete dobilo 18 porodica. Paketi se sastoje od hrane i higijenskih artikala koje je obezbijedio Crveni krst Crne Gore i po 5 kg brašna, koji su doprinos Sekretarijata za socijalno staranje.

 

Opštinska organizacije Crvenog krsta  Kolašin – Podijeljena je pomoć za šest porodica, koja se sastoji od hrane i higijenskih artikala, a koju je obezbijedio Crveni krst Crne Gore. Humanitarne pakete su dobili stanovnici Bakovića, Smailagić polja i gradskog područja.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić – Pomoć je upućena za četiri porodice iz Grahova, jednu iz prigradskog naselja Duklo, dvije iz mjesta Orah, jednu iz Rastovca, četiri iz mjesta Duga, dvije iz mjesta Broćanac. Planirano je da se u toku dana distribuira pomoć za 14 porodica u mjestu Vraćenovići, 3 porodice u mjestu Petrovići i 4 u Velimlju.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Berane – Crveni krst je uputio pomoć za 92 porodice (391 član). Za 50 porodica (214 članova) pomoć, koja se sastojala od: brašna, ulja, šećera, makarona, soli i pirinča, je obezbijedila Opština. Za ostalih 42 porodice (177 članova) pakete sa prehrambenim i higijenskim artiklima je dostavio Crveni krst Crne Gore.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja – Juče je podijeljena pomoć za oko 25 porodica iz sela Potkova, Strahov do, Potpeće, Gornje selo,…, dok će danas biti podijeljeni paketi za 5 porodica iz sela u MZ Bukovica.  Donacije, koje se sastoje u paketima sa hranom i brašnom, su obezbijedili Crveni krst Crne Gore, Opština Pljevlja i Centar za socijalni rad.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plužine – Aktivisti Crvenog krsta su tokom jučerašnjeg dana uručili pomoć za 6 porodica, a jutros za 4. Pakete sa hranom i higijenskim artiklima je obezbijedio Crveni krst Crne Gore.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plav – Jutros je podijeljeno 5 humanitarnih paketa koje je za ugroženo stanovništvo obezbijedio UNHCR. Danas je počela raspodjela pomoći, koju je uputio Crveni krst Crne Gore. U toku današnjeg dana će oko 20 porodica dobiti pakete sa prehrambenim i higijenskim artiklima.

 

Organizacija Crvenog krsta Prijestonice Cetinje – Juče je upućena pomoć u paketima sa hranom i higijenom za 12 ugroženih porodica iz Katunske nahije, a danas za 15 iz Riječke nahije.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Mojkovac – Juče je u popodnevnim satima podijeljena pomoć za 4 starije osobe, a danas za 8 porodica sa seoskog područja. Ugroženi stanovnici su dobili pakete sa hranom i higijenskim artiklima, koje je obezbijedio Crveni krsta Crne Gore.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Danilovgrad –Volonteri Crvenog krsta su tokom jučerašnjeg dana dostavili pomoć za 17 porodica, a danas je upućena pomoć za njih 17. Pakete sa hranom i higijenskim artiklima su obezbijedili Crveni krst Crne Gore i Opština Danilovgrad. Pomoć su dobili stanovnici mjesta: Sladojevo kopito, Viš, Pržine, Spuž, Trahinjići, Gornji Zagarač, Vinići, Glava Zete, Daljam, Kupinovo, Lalevići, Pažići, Vučica, Jelenak, Orja Luka, Đevđezi, Donji Zagarač, Zagreda, Povrhpoljina,…

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Šavnik – Volonteri Crvenog krsta su angažovani na čišćenju snijega kod staračkih domaćinstava. U toku je priprema distribucije pomoći za stanovnike koji žive u udaljenim mjestima, a koju će obezbijediti Crveni krst Crne Gore za 50 najugroženijih porodica.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar – Danas je za najugroženije korisnike iz MZ Šestani podijeljeno 7 paketa hrane i 7 pakete sa higijenskim artiklima. Volonteri su pomagali ugroženim domaćinstvima u čišćenju snijega.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Andrijevica – Danas je podijeljeno 15 paketa hrane i 10 sa higijenskim artiklima, za ugrožene stanovnike iz MZ Gračanica. Pomoć u raspodjeli su aktivistima Crvenog krsta pružili Vojska i Policija.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje – Danas je završena podjela humanitarnih paketa koje je obezbijedio Crveni krst Crne Gore, a koja se sastojala u prehrambenim i higijenskim artiklima. Pomoć je dobilo oko 100 porodica iz gradskih i prigradskih naselja: Rakonje, Lipnica, Pripčići, Konatari, Orahovica, Crnča, Bioča, Bistrica, Babića brijeg, Medanovići,…