Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Stisni šaku, raširi srce, za pet minuta si neko bolji

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja je organizovana 27. avgusta o.g, kao humani doprinos Opštinske organizacije Crvenog krsta Kolašin proslavi Dana Opštine Kolašin, rezultirala je odličnim odzivom.

 

Dobra sradnja sa Vojskom CG – Planinski bataljon Kolašin još jednom je potvrđena kroz ideju o organizaciji akcije DDK na otvorenom, kojoj su pripadnici VCG dali svoj puni doprinos.


Kolasin stisni saku 1 Kolasin stisni saku 2

 

Akcija je organizovana na gradskom trgu. Humanom pozivu da daruje dragocjenu tečnost odazvalo se 56 osoba. Najveći broj među njima su činili pripadnici VCG. Na akciji su učestvovali i pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Kolašina, radnici Turističke organizacije Kolašin, na čelu sa direktorom i ostali dokazani humanisti.

 

Ovo je druga akcija u ovoj godini u organizaciji OOCK Kolašin. Važno je naglasiti da je ovo prvi slučaj da se akcija DDK organizuje na otvorenom.

Kolasin stisni saku 3 Kolasin stisni saku 4

Turistička organizacije Kolašin je obezbijedila tri šatora koji su poslužili kao „objekti“ u kojima je realizovana akcija, čime se potvrđuje dobra komunikacija sa svim relevantnih činiocima lokalne zajednice.

 

O uspjelosti akcije i benefitu organizacije na gradskom trgu najbolje govori podatak da je desetak slučajnih prolaznika, u želji da sazna o čemu je riječ, stalo u red humanosti i dobrovoljno dalo krv.