Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Stanovnici Vrela ribničkih dobili hranu i higijenske artikle

Crveni krst Crne Gore ovih dana distribuira pomoć u hrani i higijenskim artiklima za 395 porodica ili 1812 stanovnika RE (Romi, Egipćani) populacije, smještenih na području Vrela ribničkih.

Paketi pomoći su kreirani po standardima Crvenog krsta i sadrže osnovne životne namirnice (ulje, brašno, tjestenina, supe, konzervirana hrana, higijenske artikle,…), kao i sredstva za higijenu.

Pomoć za navedenu aktivnost je Crveni krst Crne Gore obezbijedio od raznih donatora tokom prethodnog perioda, a ukupna vrijednost se procjenjuje na preko 6 500 eura.

U sklopu pružanja podrške romskoj populaciji, Crveni krst Crne Gore više puta godišnje organizuje distribuciji humanitarne pomoći, kroz redovne projekne aktivnosti, ali i uz pomoć donatora. Pored hrane i higijene, ovoj populaciji se distribuira pomoć i u vidu obuće, odjeće, školskog pribora za djecu i slično. Na taj način im se olakšava svakodnevno funkcionisanje, a posebna podrška se pruža procesu njihovog obrazovanja.

Foto distribucija Konik jun 2015

Koliko je za stanovnike Vrela ribničkih značajna ova donacija svjedoči i Mevljuda Nazifi, koja je istakla da je za nju i njenu porodicu od velike pomoći što povremeno dobije pakete od Crvenog krsta, koji im omogućavaju da bar neko vrijeme ne razmišljaju o tome kako da kupe sve što im treba.

I Fadilj Rafiti je veoma zahvalan Crvenom krstu na pomoći. Nezaposlenom i bez primanja, ovakva donacija mu nekad pomaže i da preživi.

Crveni krst će se i dalje truditi da, pored ostalih vidova podrške, stanovnicima Vrela ribničkih obezbjeđuje i ovu vrstu pomoći, koja je za njih od velike koristi, posebno imajući u vidu njihove ukupne uslove života.