Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Škola u prirodi za učenike RAE populacije

Učenici trećeg i četvrtog razreda isturenog odjeljenja osnovne škole „Božidar Vuković Podgoričanin“, ovih dana, u okviru škole u prirodi, borave u „Domu solidarnosti“, u Sutomoru.

 

Učenicima, pripadnicima RAE populacije iz kampova Konik 1 i 2, u pratnji svojih razrednih starješina i romskih asistenata, omogućen je višednevni boravak na crnogorskoj obali, kroz projekat „Obrazovanjem do inkluzije RAE na Koniku“, koji je podržan od strane Švajcarske organizacije za razvoj i saradnju i Danskog Crvenog krsta.

 

Oko 70 učenika dobilo je priliku da se izmjesti iz svakodnevnog okruženja, druži sa svojim vršnjacima i školskim drugarima, učiteljima, ali i da poboljšaju sportsko – rekreativne sposobnosti. Učenici svakodnevno borave na plaži, učestvuju u edukativnim radionicama, organizuju grupna takmičenja u sportskim disciplinama i opuštaju se uz omladinske zabave.

 

Skola_u_prirodi_2011_2 Skola_u_prirodi_2011_4

 

Ova aktivnost postala je tradicionalna, ne samo za učenike iz kampova Konik, već i za mališane koji pohađaju nastavu u „otvorenoj dječijoj igraonici“ iz Bara, Berana i Nikšića, kojima će tokom ljeta biti upriličena slična aktivnost.

 

Skola_u_prirodi_2011_4 Skola_u_prirodi_2011_4