Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Škola u prirodi za djecu romske i neromske populacije

Od 1. do 7. juna, u Domu solidarnosti u Sutomoru, Crveni krst Crne Gore organizuje Školu u prirodi za djecu romske populacije, koja pohađaju treći i četvrti razred isturenog odjeljenje O.Š. „B.V. Podgoričanin“. Njima se pridružilo i jedno mješovito odjeljenje pomenute matične škole, koje pohađaju i djeca neromske populacije sa područja Konika.

Osim 104 djece, u Domu borave i njhove razredne starješine, asistenti i volonteri Crvenog krsta, koji će se potruditi da sve prođe u najboljem redu i osmisle im boravak na moru što je bolje moguće. Djeci će svakog dana biti organizovani časovi Škole u prirodi, ali i kreativne radionice koje će sprovesti volonteri Crvenog krsta. Pored svakodnevnog boravka na moru i sticanja plivačkih vještina, djeci će biti organizovana i sportska takmičenja i ostale rekreativne aktivnosti. Učiće o djelovanju Crvenog krsta, na koji način mogu postati volonteri i volonterizmu uopšte, važnosti obrazovanja za njihov budući ostanak u Crnoj Gori, nenasilju, prevenciji ranih brakova, maloljetničkoj delikvenciji, a biće im organizovane i kreativne igrice i kvizovi. Uveče će djeci biti organizovani i časovi plesa i druženje sa vršnjacima, nastavnicima i volonterima.

Skola u prirodi 1 jun 2015

 Aktivnost Škole u prirodi sprovodi se kroz projekat „Podrška integraciji i dobrovoljnom povratku RE lica sa područja Kampa Konik, faza II“, za koji je sredstva obezbijedila Evropska komisija.