Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Škola u prirodi za djecu RE populacije

Crveni krst Crne Gore, ovih dana, implementira aktivnosti škole u prirodi za djecu RE (Romi, Egipćani) populacije iz Nikšića, Berana i Kampova Konik.

Oko 40 djece predškolskog uzrasta iz Berana i Nikšića u periodu od 19. do 23. maja, boravili su Domu solidarnosti u Sutomoru, dok će djeca isturenog odjeljenja Osnovne škole “Božidar Vuković Podgoričanin” biti u školi u prirodi od 26. do 30. maja.

Sutomore 2

Oko 80 djece 3. i 4. razreda isturenog odjeljenja O.Š. „B.V. Podgoričanin“, iz Kampa Konik, zajedno sa svojim razrednim starješinama i asistentima, boraviće na crnogorskom primorju, i imati priliku da, uz redovne časove, razvijaju svoje rekreativno-sportske vještine, druže se međusobno i bliže se upoznaju sa svojim nastavnicima.

Ovu aktivnost Crveni krst Crne Gore organizuje već cijelu deceniju kao dio redovnog programa škola, uz dodatne aktivnosti volontera naše organizacije. Sredstva za organizovanje škole u prirodi su obezbijeđena iz fonda Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.
Sutomore 1