Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Škola u prirodi u Sutomoru za djecu RAE populacije

Oko osamdesetoro djece RAE populacije je 27. maja o.g otputovalo u Dom solidarnosti u Sutomoru, u školu u prirodi. Polaznici škole su djeca iz kampa Konik, učenici 3. i 4. razreda isturenog odjeljenja Osnovne škole „Božidar Vuković Podgoričanin“.

 Ovo je samo jedna od djelatnosti koje Crveni krst Crne Gore sprovodi na planu obrazovanja djece RAE populacije. Obzirom da se škola u prirodi već tradicionalno organizuje i predstavlja korisnu aktivnost, Crveni krst se i ove godine potrudio da se ona održi. Sa djecom su u Sutomore otputovali i njihovi nastavnici, kao i romski asistenti, a boravak u Domu solidarnosti je organizovan po standardnom programu škole u prirodi, tako da će, pored učenja, biti vremena i za druženje i zabavu.

Sredstva za realizaciju škole u prirodi su obezbijedili SDC (Svajcarska organizacija za razvoj i saradnju), posredstvom Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca – kancelarija u Beogradu i Danski Crveni krst, sa kojim Crveni krst Crne Gore realizuje projekat „Obrazovanjem do inkluzije RAE populacije“.