Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Sjedinjene Države pomažu integraciju tražilaca azila, migranata i izbjeglica u crnogorsko društvo

U utorak, 12. decembra zamjenica šefa misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici Džudi Kuo (Judy Kuo) posjetila je edukativne radionice Crvenog krsta Crne Gore u Spužu na početku realizacije Džulija Taft programa za izbjeglice 2017. 


Crveni krst Crne Gore implementira 23.366 dolara vrijedan projekat koji finansira Biro Stejt dipartmenta za stanovništvo, izbjeglice i migracije uz pomoć Ambasade SAD u Podgorici. Cilj ovog dvanaestomjesečnog projekta je da pruži psihosocijalnu pomoć tražiocima azila, migrantima i izbjeglicama u njihovim naporima da se integrišu u crnogorsko društvo.

Tokom susreta sa raseljenim osobama u Spužu, zamjenica ambasadorke Kuo izjavila je da “Vlada SAD ostaje posvećena pružanju podrške izbjeglicama, migrantima, tražiocima azila i drugim raseljenim osobama u Crnoj Gori kojima je potrebna pomoć”. Generalna sekretarka Crvenog krsta Jelena Dubak saopštila je da “Crveni krst, u saradnji sa partnerima koji učestvuju u implementaciji ovog projekta, preduzima sveobuhvatne aktivnosti pomoći raseljenim osobama da se integrišu u crnogorsko društvo”.