Претрага
Close this search box.
Sjedinjene Američke Države obezbijedile donaciju preko Crvenog krsta Crne Gore za stanovnike kampa na Koniku

Crveni krst Crne Gore, u petak, 7. septembra, sa početkom u 11:20 sati, u kampu Konik 1 na Vrelima Ribničkim, organizuje zvaničnu isporuku hitne pomoći Vlade Sjedinjenih Američkih Država za stanovnike kampa na Koniku, koji su pretrpjeli razorni požar 24. jula ove godine, kada je 150 porodica sa 800 članova ostalo bez krova nad glavom.
Ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Su Kej Braun (Sue K. Brown); gradonačelnik Podgorice, dr Miomir Mugoša i generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak prisustvovaće ovom događaju i tom prilikom dati izjave za medije.

 

Vlada Sjedinjenih Američkih Država donirala je 50.000 dolara, preko Fonda za međunarodnu pomoć u vanrednim situacijama, kako bi odgovorila na potrebe stanovnika kampa na Koniku nakon julskog katastrofalnog požara. Donacija je uručena Crvenom krstu Crne Gore koji je, nakon toga, izvršio nabavku kuhinjskog kontejnera sa pratećom opremom i aparatima, kao i dva ambulantna kontejnera za pružanje osnovnih zdravstvenih usluga stanovnicima kampa. Dio donacije iskorišćen je za nabavku 850 higijenskih paketa, kako bi se izašlo u susret osnovnim potrebama porodica i njihovih članova.